وزارت راه و شهرسازی: 254 سایت استراتژیک روی گسلهای تهران ساخته شد
کمتر از یک ماه پیش زلزلهای به بزرگی 5.1 تهران را به لرزه درآورد و منشاء این زلزله گسل مشا در نزدیکی دماوند اعلام شد. این زلزله مسئولان حاضر در پایتخت را در سطوح مختلف ملی، استانی و شهری به این تکاپو انداخت که پیش از مواجهه با بحران، علاج واقعه قبل از وقو
کمتر از یک ماه پیش زلزلهای به بزرگی 5.1 تهران را به لرزه درآورد و منشاء این زلزله گسل مشا در نزدیکی دماوند اعلام شد. این زلزله مسئولان حاضر در پایتخت را در سطوح مختلف ملی، استانی و شهری به این تکاپو انداخت که پیش از مواجهه با بحران، علاج واقعه قبل از وقوع کنند.
علی بیتالهی، مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی خبرد داد که 254 سایت استراتژیک از جمله 16 بیمارستان در تهران بر روی گسل های موجود در این استان ساخته شده است.
به گزارش ایران اینترنشنال، علی بیتالهی، مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی، امروز، یکشنبه 18 خردادماه 1399، در پنجمین جلسه ستاد مدیریت بحران استان تهران، گفت: «مهمترین اولویت ساختمانها در استان تهران، مربوط به بافت فرسوده است با این وجود بیش از 100 برج بالای 50 طبقه و 54 برج بالای 12 طبقه وجود دارد که باید از نظر مصالح و استانداردهای آتش نشانی ارزیابی و بازنگری شوند.»
این مقام دولتی تاکید کرد که اطراف گسل مشا 351 مورد ویلا سازی شده است که باید مسئولان این مسابقه بیامان ویلاسازی را به سرعت متوقف کنند.
همچنین محمدرضا احمدی نسب، قائم مقام شرکت آبفای استان تهران، در این جلسه با اشاره به اینکه بزرگترین معضل پایتخت در زمان زلزله، توزیع آب است، گفت: «مخازن آب در مناطق بالای خیابان انقلاب پیشبینی شدهاند، اما برای پایین خیابان انقلاب که تراکم جمعیتی بیشتری را نیز دارد، چنین مخازنی را نداریم.»
احمد علی قربانیان معاون بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان تهران نیز این جلسه را با این نگرانی ادامه داد که یک میلیارد و 300 میلیون متر مکعب ظرفیت کنونی مخازن سدهای تهران است و این میزان آب برای بلند مدت جوابگوی نیاز ساکنان این استان نیست.
در همین جلسه، انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران نیز خبر داد که سه هزار و 200 هکتار بافت فرسوده در استان تهران با یک میلیون و 500 هزار نفر جمعیت وجود دارد.