ایران با شکایت به سازمان ملل متحد، استارلینک را به فعالیت غیرقانونی متهم کرد

ایران ماه گذشته، در بحبوحه جنگ ایران و اسرائیل، شکایت رسمی خود را به اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) سازمان ملل متحد در مورد ارائه غیرمجاز خدمات ماهوارهای استارلینک در خاک خود ارائه کرد.
خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران گزارش داد که وزارت ارتباطات ایران این شکایت را در نامهای به تاریخ ۲۳ ژوئن به هیئت مقررات رادیویی ITU ارسال کرده است.
این گزارشها شامل نسخهای از نامه بود که ادعا میکرد استارلینک بدون مجوز لازم در ایران فعالیت میکند.
این شکایت پس از آن مطرح میشود که سرویس استارلینک در طول جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل در ماه گذشته در ایران فعال شد، دورهای که طی آن مقامات ایرانی خاموشی گسترده اینترنت را اعمال کردند.
در ۱۴ ژوئن، ایلان ماسک، بنیانگذار استارلینک، از طریق توییتر تأیید کرد که «پرتوها روشن هستند»، که نشان میدهد سرویس ماهوارهای در داخل ایران فعال بوده است.
به گفته پویا پیرحسینلو، رئیس کمیته اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک ایران، نقش استارلینک در ایران در سالهای اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است، به طوری که تعداد کاربران آن اکنون از ۱۰۰ هزار نفر فراتر رفته است.
پیر حسینلو اوایل امسال به خبرگزاری ایلنا گفت: «بیش از ۳۰ هزار کاربر جدید از اینترنت ماهوارهای استفاده میکنند که نشان میدهد تعداد کل کاربران اینترنت ماهوارهای از ۱۰۰ هزار نفر فراتر رفته است.»
اگرچه این سرویس رسماً در ایران ممنوع است، اما جذابیت آن در ارائه اینترنت بدون سانسور و پرسرعت است که جایگزینی برای اینترنت داخلی به شدت سانسور شده و مسدود شده است. طبق گزارش خانه آزادی، ایران در میان کشورهای دارای کمترین آزادی اینترنت قرار دارد.
آخر هفته گذشته، اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه ایران، گفت که مقامات علیه افراد و نهادهایی که از استارلینک استفاده میکنند، اقدام قانونی خواهند کرد.
بر اساس لایحه جدید ضد جاسوسی پیشنهادی، استفاده یا توزیع غیرمجاز تجهیزات ارتباطی، از جمله خدمات اینترنت ماهوارهای مانند استارلینک، بسته به دامنه استفاده و قصد، میتواند از شش ماه تا ده سال زندان مجازات شود.