وزیر کشور ایران: بیش از ۲۰۰ نفر در جریان اعتراضات آبان کشته شدند
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران، تعداد کشته شدگان در جریان اعتراضات آبان ماه پس از افزایش بهای بنزین را ۲۰۰ تا ۲۲۵ نفر اعلام کرده و تلویحا گفته است که ۸۰ درصد به دست نیروهای دولتی و ۲۰ درصد با 'سلاح های غیرسازمانی' کشته شده اند.
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران، تعداد کشته شدگان در جریان اعتراضات آبان ماه پس از افزایش بهای بنزین را ۲۰۰ تا ۲۲۵ نفر اعلام کرده و تلویحا گفته است که ۸۰ درصد به دست نیروهای دولتی و ۲۰ درصد با 'سلاح های غیرسازمانی' کشته شده اند.
عبدالرضا رحمانی فضلی در مصاحبه با «برنامه نگاه یک» در خصوص تعداد کشته شدگان اعتراضات آبان ۱۳۹۸ گفته است: «حدود ۴۰ یا ۴۵ نفر یعنی حدود ۲۰ درصد کشته شدگان، افرادی بودند که با سلاحهایی کشته شدند که سلاح سازمانی نبود»
او همچنین مدعی شده که تیراندازی نیروهای امنیتی در واکنش به "حمله به پاسگاه ها" انجام شد.
آمار اعلام شده توسط عبدالرضا رحمانی فضلی با تعداد کشته شدگان که توسط نهادهای بین المللی و مدافع حقوق بشر اعلام شده تفاوت دارد.
این اولین بار است که یک مقام ایرانی به شمار کشته ها در جریان سرکوب شدید آن اعتراضات اشاره می کند. سازمان عفو بین الملل شمار کشته شدگان آبان را حداقل ۳۰۴ نفر برآورد کرده است.
او همچنین گفت که "همین روزها تعداد کشته شدگان آبان اعلام میشود."
وزیر کشور ایران همچنین بدون ارائه شواهد گفت که معترضان "آموزش نظامی" دریافت کرده بودند.
او گفت: "میگویند رحمانی اینترنت را در اعتراضها قطع کرد. وقتی از طریق اینترنت آموزش نظامی میدهند، باید اینترنت قطع شود. آنها میخواستند در ایران جنگ داخلی راه بیندازند. از چند ماه قبل آبان، آموزش نظامی را آغاز کرده بودند و حتی ورود سلاح قاچاق در مرزها بیشتر شده بود ولی ما این اقدامات را رصد کرده بودیم. گران شدن بنزین بهانه برای ایجاد آشوب در ایران شد. اگر بنزین دلیل ناآرامیها بود، سطح نا آرامیها خیلی گستردهتر میشد."
او همچنین ادعا کرد که تیراندازی نیروهای امنیتی فقط در واکنش به حمله با پاسگاه ها بوده است:
وی در ادامه گفته است"در اعتراضات آبان هیچ مقابله مسلحانهای با مردم نشد و به خویشتن داری و مراعات توصیه میشد و اسناد آن هم موجود است. ولی وقتی به پاسگاه حمله میکنند، باید با آنها مقابله شود زیرا اگر نیروی انتظامی دفاع نکند، مردم قربانی میشوند. امنیت کشور برای ما ارزش دارد و در چارچوب قانون باید از امنیت کشور دفاع شود. اگر تخلفی هم در این زمینه شده، رسیدگی شده است. رهبری هم به دبیرخانه شورای امنیت ملی دستور بررسی حوادث آبان را دادهاند. نیروهای مسلح هم گزارشهای مختلفی در این زمینه ارائه کردهاند."
شایان ذکر است که محمود صادقی، نماینده مجلس ایران، روز ۲۶ آذر گفته بود که وزیر کشور در یک جلسه مجلس درباره اعتراضات آبان، در پاسخ به سوال نمایندهای که پرسیده چرا به سر معترضان شلیک شده گفته است: "خب، شلیک به پا هم انجام شده بود."
محمود صادقی اضافه کرده بود که پاسخ وزیر کشور ایران باعث «شگفتزدگی» نمایندگان مجلس شد.