استقبال ایرانیها از سینما با یکهتازی بهرام افشاری
سینماهای ایران پس از رکود مطلق بازار در دوران کرونا، بار دیگر به اوج خود رسیده و گیشه سینماها رونق گرفته که در این میان، نام بهرام افشاری و فیلم کمدی «فسیل» بیش از همه فیلمها به چشم میخورد.
سه ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ برای سینماگران بسیار لذتبخش بود، چراکه استقبال خوبی از فیلمهای روی پرده صورت گرفت و سینماها از بحران کرونا نجات پیدا کردند.
فصل بهار با پیشتازی فیلم فسیل به پایان رسید. این فیلم با بیش از ۴ میلیون مخاطب موفق شد رکوردی تاریخی را در گیشه سینماهای ایران ثبت کند و ۱۸۴ میلیارد تومان فروش داشته باشد.
در حالیکه فصل بهار در سال گذشته، فیلمهای روی پرده سینمای ایران با بلیتهای ۴۵ هزار تومانی توانستند ۱۲۱ میلیارد تومان فروش را در مجموع ثبت کنند، سال ۱۴۰۲ به گونهای متفاوت رقم خورد.
علاوه بر افزایش مخاطبان، افزایش قیمت بلیتها به ۶۰ هزار تومان نیز دلیلی بود برای فروش بیشتر فیلمها که رقم ۲۷۱ میلیارد را در بهار جدید به ثبت رساند که ۱۸۴ میلیارد از آن سهم فیلم کمدی فسیل بود.
پس از فسیل که با رقمی باورنکردنی و اختلافی فاحش در صدر فروش تاریخ سینما قرار گرفت، فیلم «سه کام حبس» به کارگردانی سامان سالور، با فروش ۱۶ میلیارد تومانی، جایگاه دوم و فیلم «آهنگ دو نفره» به کارگردانی آرزو ارزانش، با فروش ۱۴ میلیارد تومانی، جایگاه سوم را کسب کردند.
در فهرست پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران پس از فسیل با ۱۸۴ میلیارد تومان فروش، فیلم «انفرادی» به کارگردانی مسعود اطیابی با مجموع فروش بیش از ۷۷ میلیارد تومان در رتبه دوم و فیلم «دینامیت» به کارگردانی مسعود اطیابی جایگاه سوم را به دست آوردند. در پنج سال گذشته هم «هزارپا» به کارگردانی ابوالحسن داوودی عنوان پرفروشترین فیلم را با رقم فروشی معادل ۳۸ میلیارد تومان به دست آورده است.
هرچند که با وجود فروش بالای فسیل، بهرام افشاری یکهتاز این روزهای سینمای ایران نتوانسته رکورد جمشید هاشمپور ستاره دهه ۷۰ سینمای ایران را بشکند.
جمشید هاشمپور با سه فیلم «عقابها»، «قافله» و «افعی» همچنان رکورددار میزان مخاطب در سینمای ایران است. هریک از این سه فیلم بیش از ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار مخاطب را به خود اختصاص دادهاند.
پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران از لحاظ تعداد مخاطب فیلم افعی بوده که ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را به سینماها کشانده و اگر فروش فیلم را با قسمت بلیت ۶۰ هزار تومانی امروز محاسبه کنیم، به رقم باورنکردنی ۲۴۳ میلیارد تومان خواهیم رسید.
در بین فیلمهای امروز روی پرده سینمای ایران، فیلم «جنگ جهانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی مظلومترین فیلم به شمار میرود.
در شرایطی که تصور میرفت شاهکار هومن سیدی در بین پرفروشها قرار بگیرد و حتی برای مراسم اسکار نیز معرفی شد، اما تاکنون رقمی کمتر از ۸ میلیارد تومان فروش را به خود اختصاص داده است.
مهمترین دلیل این اتفاق لو رفتن فیلم در ابتدای سال ۱۴۰۲ بود که به صورت غیرقانونی در فضای مجازی پخش شد و بسیاری از دوستداران سینما این فیلم را از طریق اینترنت دانلود کرده و دیدند.