مروری بر رویدادهای سال ۲۰۲۱: اعتراضات مردم اصفهان به کمآبی
تجمع اعتراضی کشاورزان اصفهانی روز ۲۸ آبان ۱۴۰۰ بهصورت گسترده و مسالمتآمیز بر بستر خشک زایندهرود و در اعتراض به خشکسالی و قطع حقآبه شکل گرفت، اما این اعتراضات خیلی زود با پیوستن مردم ابعاد تازهای به خود گرفت.
اعتراضات کشاورزان اصفهانی با استقبال گسترده مردم این شهر مواجه شد و هزاران نفر در محل تجمع حاضر شدند.
این اعتراضات در ابتدا روندی بدون خشونت و آرام داشت اما پس از حمله یگان ویژه به معترضان و کشاورزان اصفهانی در بستر زایندهرود و آتشزدن چادر آنها، اعتراضات به خشونت کشیدهشد.
در پی فراخوان برای تجمع صبح روز جمعه ۵ آذر ۱۴۰۰ از طرف مردم اصفهان و حضور گسترده مأموران یگان ویژه، لباس شخصی و بسیج و برخوردهای قهری از سوی حکومت، درگیریها بالا گرفت و روند آن از اعتراض به بیآبی گذر کرد و به اعتراض علیه حاکمیت بدل گشت.
از جمله شعارهایی که در این اعتراضات سر داده شد میتوان به «به اصفهان نفس بده، زاینده رود رو پس بده»، «هموطن بهپاخیز، ایران فلسطین شده»، «مرگ بر دیکتاتور»، «رضاشاه روحت شاد» و «مرگ بر خامنهای» اشاره کرد.
در پی اعتراضات ۵ آذر اینترنت همراه در اصفهان قطع و حتی تماس تلفنی با اختلال مواجه شد. همچنین شبکه ارتباطی در دیگر استانها همچون خوزستان نیز با اختلال مواجه شد.
روز ۵ آذر، نتبلاکس با انتشار توئیتی کاهش سرعت ایران در بخشهایی از ایران مانند اصفهان را تأیید کرد و گفت این روند همچنین ادامه دارد. بنابر این گزارش، اپراتورهای همراه ایرانسل و همراه اول در اصفهان قطع شد و «کاربران امکان استفاده از آن را نداشتند».
بیش از ۱۲۰ معترض در جریان اعتراضات روز جمعه ۵ آذر بازداشت شدند. سازمان حقوق بشر ایران گزارش کرد که سه نفر در ارتباط با اعتراضات به سردخانه بهداری زندان منتقل شدهاند و ظن کشتهشدنشان در اعتراضات را مطرح کرد. دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز خبر از ۱۹ مورد آسیب چشمی در جریان اعتراضات داد.