«مائوز» اسرائیلی که توسط حماس سرنگون شد چیست؟
پهپاد انتحاری جدید اسرائیل به نام «مائوز» به دنبال اعلام گردانهای القسام شاخه نظامی حماس مبنی بر سرنگونی دو فروند از آنها در آسمان محله زیتون در شرق غزه و پخش کلیپهای ویدئویی از این اتفاق به شهرت رسید.
پهپاد «مائوز» که برای اولین بار توسط نیروهای اسرائیلی در حمله به اردوگاه جنین در ژوئن گذشته مورد استفاده قرار گرفت، به دلیل شناسایی و حمله نظامی توسط ارتش به عنوان «آتش پرنده» یا «بهترین دوست پیاده نظام» لقب گرفت. تواناییها و کلاهک کوچک آن که به عنوان یک «قاتل دقیق» توصیف میشود، هدف خود را منطبق با وظایف محول شده به نیروهای پیاده، نیروهای عملیاتی و نیروهای ویژه منهدم میکند.
پهپاد «مائوز» اسرائیل چیست؟
بر اساس گزارشهای نظامی و اسرائیلی، «مائوز» یک بمبگذار انتحاری ساخت اسرائیل با ویژگیها و قابلیتهای مختلف است که مهمترین آنها عبارتند از:
- یک ماده منفجره تا ۴۰۰ گرم را حمل میکند
- در عملیاتهای ترور و افشای مکانهای مخفیانه کمک میکند
- میتواند در شرایط آب و هوایی مختلف پرواز کند
- این یک مهمات سبک وزن است که برای همراهی نیروهای پیاده نظام و نیروهای ویژه طراحی شده است
این پهپاد در ژوئن گذشته و پس از استفاده نیروهای یگانهای «دودوان» و «مگلان» اسرائیل در جریان عملیات نظامی در اردوگاه جنین که منجر به ترور ۱۲ فلسطینی شد، وارد خدمت شد.»
یدیعوت آحرونوت میگوید که این هواپیما توسط شرکت نظامی رافائل ساخته شده و برای اولین بار در جنین مورد استفاده قرار گرفت و از فاصله دور به سلامت منفجر شد و افزود:
واحدهای نخبه در سال ۲۰۲۲ به پهپاد انتحاری مائوز مجهز شدند و به عنوان بخشی از طرحی برای بازسازی این نیروها در قالب برنامه «تحرک»، برای ایجاد نیرویی در راستای از بین بردن تواناییهای دشمن در کوتاهترین زمان و کمترین هزینه، با یگانهای پیاده مستقر شدند.
این هواپیماها میتوانند بی سر و صدا در مناطق شهری یا داخل ساختمانها پرواز کنند.
میتواند به طور مستقل عمل کند و با دقت بسیار بالا و کشندهای روی هدف منفجر شود.
این سلاح از سامانه «اسپایک» است که شامل موشکهای هدایتشونده ضد تانک است و جزو «مهمات تاکتیکی رومینگ» قرار میگیرد که قادر به انجام عملیات نظارتی، حمله و غافلگیری است.
بارزترین ویژگیهای آن چیست؟
مدل «مائوز فایرفلای» از نظر اندازه در بین انواع این هواپیمای اسرائیلی بزرگترین است و مجهز به سیستم ردیابی، کلاهک و پیوند داده با ویژگیهای الکترواپتیکی است که آن را متمایز میکند.
- یک کوادکوپتر مینیاتوری که برای انهدام هدف و ترور طراحی شده است
- متعلق به نوع مهمات رگبار است که به آنها مارش «کامیکازه» نیز میگویند
- سازنده آن، رافائل، آن را به عنوان یک «سلاح تاکتیکی مینیاتوری پرسه زدن» تعریف میکند
- میتوان آن را به صورت دستی با تبلت یا به صورت خودکار با دادن مختصات دقیق هدف کنترل کرد و در صورت لغو حمله به محل پرتاب خود برمیگردد
- طراحی شده در پیکربندی هلیکوپتر و مجهز به دو تیغه روتور ضد چرخش کواکسیال است
- دارای کانال تصویربرداری حرارتی است و استقامت پرواز آن بسته به پیکربندی یک یا دو بسته باتری از ۱۵ تا ۳۰ دقیقه متغیر است
- هر گروه رزمی اسرائیلی شامل سه کوادکوپتر و سیستم کنترل آنها با استفاده از یک تبلت طراحی شده است
- ملخهای دوگانه آن را قادر میسازند در محیطهای سخت آب و هوایی مانند طوفان، باران شدید و بادهای شنی پرواز کند و پایدار بماند
تسلط حماس به چه معناست؟
واصف عریقات، کارشناس نظامی فلسطینی در گفتگو با اسکای نیوز عربی عنوان کرد، توقیف دو پهپاد «مائوز» توسط جنبش حماس به این معنی است که گردانهای القسام تقریباً سهمی از سهام یکی از گروههای رزمی اسرائیلی از این هواپیما را تصرف کردهاند که در مورد فناوری آن پهپاد ممکن است با مهندسی معکوس و ساخت چیزی شبیه به آن یا طراحی یک سلاح موثر علیه آن همراه شود.
عریقات افزود که این پهپاد بر اساس اتودهایی طراحی شده که مربوط به جنگ سال ۱۹۶۷ است، زمانی که اسرائیلیها در سنگرهای اورشلیم در جریان نبرد «تپه مهمات» میجنگیدند، بنابراین آنها به فکر ساخت سلاحی افتادند که قادر به جبران خسارت سربازان در طول جنگ در مکانهای خطرناک و دشوار باشد.
طراحی آن بر اساس تجربیات اسرائیل در نبرد مستقیم از فاصله نزدیک علیه مقاومت فلسطین در مناطق شهری مانند غزه بود.
عملاً کار با آن آسان است و نیازی به مهارت خاصی ندارد.
فناوری آن دارای نوعی هوش مصنوعی است که به آن کمک میکند تا از برخورد با موانع جلوگیری کند و همچنین به آن امکان میدهد روز یا شب با سنسورهای صدای کم کار کند.
سرعت برخورد کلاهک آن به هدف به حدود ۷۰ کیلومتر در ساعت میرسد.
آنها در اطراف ساختمانها پرواز میکنند تا به افرادی که دور از چشم یا در محیطهای شهری مانند ساختمانها پنهان شدهاند حمله کنند.