کمالوندی: تولید اورانیوم غنی شده با ظرفیت تولید قبل از برجام برابری میکند
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران به خبرگزاری «ایسنا» گفت که بیانیه اخیر دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی براساس انتظار ایران بود
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران به خبرگزاری «ایسنا» گفت که بیانیه اخیر دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی براساس انتظار ایران بود.
بهروز کمالوندی گفت: «ما اکنون بیش از ۳ تن اورانیوم غنی شده در اختیار داریم و میتوانم بگویم با روند فعلی ماهانه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده تولید میکنیم که این میزان با ظرفیت تولید کشور قبل از برجام برابری میکند».
به گفته وی این میزان تولید با تعداد کمتری از سانتریفیوژهای نسل اول و با تعداد کمی از سانتریفیوژهای پیشرفته به دست آمدهاست.
به گزارش خبرگزاری «ایسنا» آقای کمالوندی بیانیه اخیر دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی را براساس انتظار ایران دانست و گفت که ایران به طور طبیعی انتظار دارد با رفع ابهامات و سؤالات آژانس در رابطه با دو موضوع پادمانی، دیگر شاهد انتشار موازی گزارش پادمانی هم زمان با گزارش برجامی نباشد».
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران همچنین اظهار داشت: «ما اگر بخواهیم ظرفیت تولیدمان را با تحولی که در ماشینهای نسل جدید پیشرو داریم به سرعت افزایش دهیم، از این رو باید بگویم که در حوزه غنیسازی و تولید مواد هستهای در آینده جایگاه بهتر و خوبی خواهیم داشت».
آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز جمعه در تازهترین گزارش خود گفت که بازرسان این آژانس از یک مکان هستهای مورد مناقشه بازرسی کردهاند.
این آژانس گفت که بازرسان آژانس در ماه جاری از یک مکان هستهای دیگر ایران بازدید خواهند کرد. این آژانس در گزارش خود همچنین به ادامه نقض برجام توسط ایران اشاره کرده و افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده را یکی از این موارد دانستهاست.
طبق گزارش آژانس، ذخایر اورانیوم غنیشده ایران ۱۰ برابر بیشتر از سقف توافق شده در برجام است.
به گزارش رویترز، بازرسان آژانس از یکی از دو مرکز مورد مناقشه بازدید و نمونهبرداری کردهاند تا ببیند اثری از مواد هستهای پیدا میشود یا نه.
یک منبع دیپلماتیک به خبرگزاری فرانسه گفت که نتایج این نمونه برداری تا سه ماه ممکن است به طول بکشد.
ایران موافقت کرده بود به آژانس بینالمللی انرژی اتمی اجازه دسترسی به دو مرکز هستهای مشکوک را بدهد و در مقابل آژانس پذیرفت هیچ سؤال و درخواست دیگری برای دسترسی به مکانهایی به جز آنچه ایران تحت موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی اظهار کرده، نداشته باشد.