مکرون راه را برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین باز میکند
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه روز جمعه گفت که به رسمیت شناختن کشور فلسطین دیگر برای فرانسه تابو نیست و این نشان میدهد که اگر تلاشها برای راهحل دو دولتی به دلیل مخالفتهای اسرائیل شکست بخورد، پاریس ممکن است تصمیم بگیرد.
با این حال، به رسمیت شناختن یکجانبه فرانسه به تغییر وضعیت میدانی بدون مذاکرات واقعی کمک زیادی نخواهد کرد، اما تأثیری نمادین و دیپلماتیک خواهد داشت.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، مخالفت خود را با حاکمیت فلسطین اعلام کرد و گفت که از کنترل کامل امنیتی اسرائیل بر غرب رود اردن دست برنمیدارد و این با تشکیل کشور فلسطین در تعارض است.
به گزارش رویترز، قانونگذاران فرانسوی در سال ۲۰۱۴ رای دادند تا از دولت خود بخواهند فلسطین را به رسمیت بشناسد، اقدامی نمادین که تأثیر کمی بر موقعیت دیپلماتیک فرانسه داشت.
اولین بار بود که یک رهبر فرانسوی چنین پیشنهادی را ارائه میکرد و بر بیشکیبایی بیشتر رهبران غربی نسبت به افزایش تلفات انسانی در غزه به دلیل حمله اسرائیل به نوار، که در پاسخ به حمله انجام شده توسط حماس در ۷ اکتبر بود، تاکید کرد.
به گزارش رویترز، مکرون در حالی که دوشادوش عبدالله دوم پادشاه اردن در پاریس ایستاده بود، گفت: «به رسمیت شناختن کشور فلسطین تابو نیست، شرکای ما در منطقه، به ویژه اردن، همراه با ما روی این مسئله کار میکنند.»
اظهارات ماکرون احتمالاً با هدف افزایش فشار بر اسرائیل است.
حمله هوایی و زمینی گسترده اسرائیل به نوار پرجمعیت و کوچک غزه بیش از ۲۸۰۰۰ فلسطینی را کشته، مناطق مسکونی را با خاک یکسان کرده و اکثر ۲.۳ میلیون ساکن این نوار را بیخانمان کرده است.
در حالی که اکثر کشورهای در حال توسعه فلسطین را به عنوان یک کشور به رسمیت میشناسند، اکثر کشورهای اروپای غربی به این بهانه که یک کشور مستقل فلسطینی باید از مذاکرات با اسرائیل بیرون بیاید، این کار را نمیکنند.
دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، این ماه گفت که بخشی از سیاست بریتانیا این است که بگوید زمانی خواهد رسید که بریتانیا به دنبال به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی از جمله در سازمان ملل خواهد بود.
مکرون تصریح کرد که حمله اسرائیل به رفح تنها به یک فاجعه انسانی بیسابقه منجر خواهد شد و نقطه عطفی در درگیری نخواهد بود.