مرسدس بنز و پورشه وارد جنگ شدند
دو کمپانی خودروسازی مرسدس بنز و پورشه با همکاری دو شرکت تازه تأسیس قصد دارند با تولید یک باتری فوق پیشرفته برای محصولات برقی خود، صنعت خودروسازی الکتریک را متحول کنند.
خریداران خودروهای الکتریکی در جهان، همواره با مشکل اتمام انرژی و برد پیمایش مسافت کوتاه نسبت به خودروهای درونسوز و بنزینی و دیزلی دست و پنجه نرم میکنند و این عاملی بازدارنده در علاقهمند شدن به اینگونه خودروهاست.
اما بنز و پورشه دو غول خودروسازی جهان قصد دارند با تولید یک باتری فوق پیشرفته این مشکل را در مدلهای برقی برطرف کنند.
از نظر برخی کارشناسان برد مسافتی کم را با استفاده از باتریهای حجیمتر در خودرو میتوان پوشش داد، غافل از اینکه این عمل زمینهساز بروز مشکلاتی دیگر نظیر اضافه وزن خودرو خواهد شد.
زمانی که وزن خودرو افزایش پیدا کند، بخشی از توان باتری حجیمتر صرف کشیدن وزن اضافه خودرو خواهد شد و به افزایش میزان برد مسافتی آن کمکی نمیکند.
ضمن اینکه اضافه وزن خودرو علاوه بر زیانی که به خیابانها و جادهها میرسانند، احتمال تصادفات را نیز افزایش میدهند.
اما طراحان و مهندسین پورشه و بنز با افزایش چگالی انرژی باتریها این معضل را مرتفع کنند. باتریهای مورد استفاده کنونی لیتیومی هستند و از آند گرافیت بهره میبرند که اگر به جای گرافیت در آنها از سیلیکون استفاده شود تا ۱۰ برابر قدرت خودرو در برد مسافتی را افزایش میدهد.
ضمن اینکه به دلیل مقاومت کمتر داخلی این نوع باتریها باعث شارژ سریع آنها میشود. بنابراین وزن کمتر، برد حرکتی بیشتر و شارژ سریعتر سه مزیت اصلی این نوع باتری است.
رویترز گزارش داد دو استارتاپ Group14 Technologies و Sila Nanotechnologies در حال آمادهسازی خود برای تولید سیلیکون مخصوص باتری در مقیاس گسترده هستند.
تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در این استارتآپ سرمایهگذاری شده و بهرهبرداری آزمایشی از آن در دو سال آینده اتفاق خواهد افتاد.
اگر باتریهای لیتیوم-سیلیکونی آنگونه که تبلیغ میشود انقلابی باشند، جای تعجبی نخواهد داشت که همه خودروسازان به آن علاقه پیدا کنند.
طبق اعلام مدیر مرسدس بنز راهاندازی این پروژه ممکن ده سال طول بکشد اما قطعا برگ برنده این رشته از صنعت خودروسازی در آینده در دستان بنز و پورشه خواهد بود.