تلویزیون دولتی ایران اعترافات اجباری نوید افکاری را پخش کرد
تلویزیون دولتی ایران شامگاه شنبه، ۱۵ شهریور، اعترافات اجباری نوید افکاری، نایب قهرمان کشتی نوجوانان ایران، را پخش کرد.
تلویزیون دولتی ایران شامگاه شنبه، ۱۵ شهریور، اعترافات اجباری نوید افکاری، نایب قهرمان کشتی نوجوانان ایران، را پخش کرد.
صدا و سیمای ایران با پخش فیلمی سعی کرد نشان دهد که نوید افکاری به قتل یک نگهبان شرکت آب و فاضلاب در شیراز و در جریان اعتراضات آبانماه، اعتراف کرده است.
حسن یونسی، وکیل نوید افکاری، گفت که هیچ مدرک روشنی برای اثبات گناهکار بودن موکل او در دست نیست.
او پیشتر در توئیتر نوشته بود: «هیچ تصویری از لحظه ارتکاب جرم (قتل مرحوم حسن ترکمان کارمند حراست اداره آبفا) وجود ندارد. فیلم مورد ادعا مربوط به یک ساعت قبل از زمان قتل است.»
در پی اقدام تلویزیون رسمی ایران، هزاران کاربر شبکههای اجتماعی به این اقدام اعتراض کرده و هشتگهای حمایت از برادران افکاری را به ترند اول ایران تبدیل کردند و اقدام صدا و سیما را «سناریوی تکراری و دروغین و خجالتآور» توصیف کردند.
همزمان مازیار ابراهیمی شهروند بیگناهی که طی سناریوی دروغین و مشترک وزارت اطلاعات و صدا و سیما پس از ماهها شکنجه به اعترافات اجباری وادار و به عنوان عامل و فرمانده ترور دانشمندان هستهای معرفی شده بود، اقدام صدا و سیما علیه برادران افکاری را تکرار سناریوی همیشگی و دروغی واضح توصیف کرد.
نوید افکاری، یک هفته قبل از پخش اعترافات اجباری خود با ارسال فایل صوتی از زندان گفته بود: «قوه قضاییه و صدا و سیما اعتراف مرا به شکل تکهتکه و سانسور شده که روال کارشان است، پخش کردند. چون من بیگناهم و به همین دلیل هیچ سند و مدرکی دال بر مجرمیت من وجود ندارد، تنها ابزارشان همین است؛ اقرار زیر شکنجه.»
او تاکید کرده بود که حتی براساس قانون فعلی «اقراری که در پی شکنجه و آزار جسمی و روحی گرفته شود هیچگونه اعتباری و وجاهت قانونی و شرعی ندارد».
نوید افکاری با بیان اینکه «من فقط ادعای شکنجه شدن نکردم»، گفت: «عکس رادیولوژی،گزارش پزشکی قانونی و شهادت شهودی که مطابق موازین شرعی قسم خوردند و شهادت دادند اثباتکننده ادعای من است ولی کو گوش شنوا.»
این اولین بار نیست که تلویزیون دولتی ایران اعترافاتی را که از زندانیان سیاسی زیر شکنجه گرفته میشود، پخش کند.
فدراسیون بینالمللی حقوق بشر، در گزارشی ماه ژوئن خود گفت که رسانههای دولتی ایران بیش از ۳۵۵ اعتراف اجباری را در دهه گذشته، پخش کردهاند.