سازنده واکسن کرونای فایزر، برای سرطان ریه واکسن تولید کرد!
شرکت بیونتک موفق شده با استفاده از فناوری پیشرفته "امآراناِی" که پیشتر در واکسنهای کرونای این شرکت به کار رفته بود، واکسنی برای سرطان ریه تولید کند.
این واکسن که بیانتی۱۱۶ نام دارد برای نخستین بار در بریتانیا به یک بیمار مبتلا به سرطان ریه تزریق شد.
یانوش راچ، اولین بریتانیایی است که شش دوز از این واکسن آزمایشی را دریافت کرده است. هر واکسن حاوی مواد ژنتیکی مربوط به بخشهای مختلف تومور است و به پنج میلیارد سلول سیستم ایمنی بدن دستور میدهد تا به تومورهای سرطانی حمله کنند.
این دارو سلولهای سرطانی را بسیار دقیقتر از شیمیدرمانی هدف قرار میدهد و به سلولهای سالم آسیب نمیرساند. راچ پس از اولین تزریق گفت که هیچ دردی احساس نکرده و تجربه آن بسیار بهتر از شیمیدرمانی بوده است.
حدود ۱۳۰ بیمار مبتلا به سرطان سلول ریه غیرکوچک از شش بیمارستان بریتانیا در این مطالعه شرکت خواهند کرد. راچ امیدوار است که این واکسن به میلیونها نفر کمک کند، همانطور که واکسنهای کووید جان میلیونها نفر را نجات داد.
نحوه عملکرد این واکسن به این صورت است که اجزای کلیدی تومور را به عنوان عامل خطر شناسایی میکند و بدن را تحریک میکند تا به سلولهای سرطانی در سراسر بدن واکنش نشان دهد و آنها را از بین ببرد. آزمایشهای اولیه روی واکسنهای مشابه در سایر سرطانها نتایج امیدوارکنندهای داشته است.
دکتر سارا بنفیف، مسئول کارآزمایی بالینی در بیمارستان دانشگاه کالج لندن، ابراز امیدواری کرده که این روش درمانی در برابر سرطان ریه موثر باشد و در عین حال به بافتهای سالم آسیبی نرساند.
سرطان ریه سلول غیرکوچک، شایعترین نوع سرطان ریه است که اغلب در مراحل پیشرفته تشخیص داده میشود. در حال حاضر، تنها حدود یک چهارم بیماران مبتلا به این سرطان پنج سال پس از تشخیص زنده میمانند.
پروفسور سیو مینگ لی، سرپرست بالینی بخش بریتانیایی این مطالعه، تاکید کرد که نیاز مبرمی به درمانهای جدید وجود دارد و ابراز امیدواری کرد که این واکسن بتواند در سراسر جهان مورد استفاده قرار گیرد.
سازمان بهداشت ملی بریتانیا نیز غربالگری سرطان در افراد سیگاری مسن را آغاز کرده است تا موارد ابتلا را زودتر شناسایی کند. متخصصان امیدوارند که با تشخیص و درمان زودهنگام، امید به زندگی بیماران مبتلا به سرطان ریه را افزایش دهند.