۳۸۰ نفر به طور معجزهآسایی زنده ماندند؛ علت «فاجعه فرودگاه توکیو» چه بود؟
بازرسان ژاپنی در تلاش هستند تا جزئیات آنچه را که در فرودگاه هاندا در توکیو پس از وقوع آتشسوزی بزرگ در هواپیمای خطوط هوایی ژاپن رخ داد، بیابند.
تصاویر تلویزیونی از محل حادثه هواپیما را نشان میدهد که بیش از ۳۰۰ مسافر در آن حضور داشتند و ساختار آن در آتش سوخت.
رسانههای ژاپنی اعلام کردند هواپیمای ژاپنی در حال سوختن در حالی که در باند فرودگاه در حال حرکت بود با هواپیمای دیگر گارد ساحلی برخورد کرد و این برخورد باعث آتش گرفتن هواپیما شد.
فرودگاه هاندا یکی از شلوغترین فرودگاههای ژاپن است و در تعطیلات سال نو فشار زیادی را تجربه میکند.
بر اساس اطلاعاتی که وبسایت انگلیسی «اسکای نیوز» به دست آورده است:
پرواز داخلی ۵۱۶ خطوط هوایی ژاپن از فرودگاه شین چیتوز در جزیره شمالی هوکایدو بلند شد و به فرودگاه هاندا در توکیو رسید. این یک ایرباس A350 بود که ۳۷۹ نفر از جمله خدمه آن را حمل میکرد.
این برخورد با هواپیمای گارد ساحلی MA722، De Havilland Canada DHC-8-315Q MPA، با ۶ سرنشین از جمله خلبان رخ داد. گفته میشود هواپیمای گارد ساحلی در حال آماده شدن برای پرواز به شهر ساحلی نیگاتا برای کمکرسانی به زلزله زدگان بود.
خطوط هوایی ژاپن اعلام کرد که هواپیمای مسافربری یا در باند فرودگاه یا در یکی از تاکسی ویها پس از فرود با هواپیمای گارد ساحلی برخورد کرده است.
همه مسافران و خدمه به سلامت تخلیه شدند و یکی از شاهدان اظهار داشت که سرنشینان هواپیما «به طور معجزهآسایی» جان سالم به در بردهاند. از سوی دیگر تنها خلبان هواپیمای گارد ساحلی جان سالم به در برد و پنج خدمه دیگر آن جان باختند.
هنوز برای دانستن علت دقیق این برخورد زود است، اما برخی گزارشهای رسانهها فاش کردند که چه اتفاقی افتاده است. اعتقاد بر این است که دستوراتی که به خلبان هواپیمای کوچکتر داده شده دلیل این اتفاق بوده است.
به گزارش NHK، کنترلکننده ترافیک هوایی به هواپیمای خطوط هوایی ژاپن اجازه فرود داد و به هواپیمای گارد ساحلی دستور داد تا نزدیک آن بماند.
اما منبع دیگری از گارد ساحلی که نامش ذکر نشده، به NHK گفت که خلبان این هواپیمای کوچک همزمان با فرود ایرباس A350 چراغ سبز برای بلند شدن دریافت کرده است.
ناظران اظهار داشتند که فرودگاه هانهدا، که در عصر شلوغ بود، با «تعداد عظیمی از چراغها با رنگهای مختلف»، «محیط بسیار چالش برانگیز بصری» را برای همه دستاندرکاران، از کنترلکنندههای ترافیک هوایی گرفته تا خلبانان و رانندگان وسایل نقلیه، ایجاد کرده است.