تست؛ قرمز بالاترین رنگ در چراغ راهنمایی
هنگامی که با پیروی از چراغ راهنمایی رانندگی به راندن اتومبیل خود مشغول هستید، مهم است که رنگهای چراغ راهنمایی را باور داشته باشید.
عدم توانایی در تشخیص صحیح رنگهای چراغ راهنمایی و رانندگی به دلیل توهم نوری است که مانند آتشسوزی گسترده شده و اغلب رانندگان را در شناسایی رنگها دچار مشکل میکند.
نگاه اول به رنگ بالای چراغ راهنمایی نشان میدهد که قرمز است، اما اینطور نیست.
روزنامه انگلیسی دیلی میل یکشنبه در وبسایت خود پیرامون این توهم نوری حیرتانگیز گزارشی منتشر کرد.
بر اساس این گزارش که طی ویدیوهایی کوتاه در برنامه تیکتاک نیز منتشر شده، در نگاه اول نور در چراغ راهنمایی قرمز به نظر میرسد، اما وقتی از نزدیک نگاه میکنید متوجه میشوید که رنگ آن خاکستری است.
در توضیح موضوع، ذهنی که سیگنال نوری را میبیند، انتظار دارد رنگ قرمز باشد و نه رنگ دیگری.
وقتی فیلتر فیروزهای (فیلتری که برای عبور نورهای رنگهای دیگر کار میکند و مسدود میکند) را حذف میکنید، میتوان دید که رنگ واقعی خاکستری است و ذهن شما را فریب داده است که خلاف آن فکر کنید.
منتشر کننده ویدیو گفت مغز شما بیشتر کار میکند تا شما را متقاعد کند که رنگ قرمز را میبینید.
شبکیههای انسان دارای گیرندههای نوری هستند که به نور روشن پاسخ میدهند و آنها را تشخیص میدهند.
آنها را میله و مخروط مینامند، برای مثال زمانی که طول موجهای نور مختلف وارد چشم میشود، به وسیله میلهها و مخروطها گرفته میشود و به تکانههای شیمیایی منتقل میشود که از طریق عصب بینایی به مغز منتقل میشود، جایی که تصاویر، حرکت و رنگها برای نشان دادن تصویر جمعآوری میشوند.
مخروطها جزئیات ظریف را پردازش میکنند و به وضوح بالا اجازه میدهند و همچنین مسئول درک رنگها به خصوص قرمز، سبز و آبی هستند. میله ها در نور کم فعال هستند.
«مخروطها» به ۳ نوع تقسیم میشوند که هر کدام به نوع خاصی از رنگ حساستر هستند: قرمز، سبز یا آبی.
رنگ فیروزهای مخلوطی از سبز و آبی است، به این معنی که فیلتر فیروزهای فقط به این دو رنگ اجازه عبور میدهد و رنگ قرمز را مسدود میکند.
بنابراین، هنگامی که یک فیلتر روی قرمز قرار میگیرد، بیشتر آن رنگ نمیتواند به آن فیلتر نفوذ کند.