افشای پنهانکاری حکومت ایران درباره آمار واقعی کرونا| فشارهای امنیتی دلیل آن بود
دادههای پزشکی و فهرستهایی از موارد قطعی و مشکوک به ويروس کووید – 19 در ایران حاکی از پنهانکاری و لاپوشانی درباره آغاز شیوع اين بيمارى در این كشور است
دادههای پزشکی و فهرستهایی از موارد قطعی و مشکوک به ويروس کووید – 19 در ایران كه به «بیبیسی فارسی» رسیده، حاکی از پنهانکاری و لاپوشانی درباره آغاز شیوع اين بيمارى در این كشور است.
بنابر این اطلاعات، اولین مورد مرگ که در فهرست قربانیان کرونا ثبت شده به ۲ بهمن بر میگردد که نزدیک یک ماه قبل از تأیید رسمی اولین مورد ابتلا به کرونا در ایران است.
این اطلاعات همجهت با برآوردهایی است که بیبیسی پیشتر بر اساس مطالعات همهگیرشناسان از زمان ورود احتمالی کرونا به ایران گزارش کرده بود.
پزشکان مطلع در ایران میگویند فشارهای امنیتی باعث شد که اعلام تشخیص قطعی اولین موارد ابتلا به کرونا و اعلام ورود این بيمارى به ایران به تأخیر بیفتد.
اعلام رسمی اولین مورد ابتلا در ایران در ۳۰ بهمن ۹۸ انجام شد، اما فهرست بیماران حاکی از آن است که بین ۲ بهمن تا ۳۰ بهمن ۵۲ مورد مرگ مشکوک به کرونا ثبت شدهاست.
علاوه بر این اطلاعات بیماران و مراجعان مراکز درمانی نشان میدهد که در بهمن ۲۴۸۲ نفر با علایم مربوط به کرونا به مراکز درمانی ایران مراجعه کردهاند.
به نظر میرسد ثبت متمرکز اطلاعات بیماران احتمالی کرونا که مطابق اطلاعاتی که در دسترس بیبیسی بود، اوایل اسفند آغاز شد، تا ۱ بهمن ۹۸ عقب میرود.
مطابق دادههایی که به بیبیسی رسیده، در ۱ بهمن ۸۲ نفر در ارتباط با کرونا به مراکز درمانی ۱۴ استان مختلف ایران مراجعه کردند.
با این وجود مقامهای وزارت بهداشت تا ۳۰ بهمن هرگونه مورد ابتلا به کرونا را تکذیب میکردند.
این در حالی است که بنا به گفتههای مقامهای وزارت بهداشت ایران تا اواخر بهمن در این کشور کیت تشخیصی کرونا وجود نداشت.
پزشکان در ایران میگویند که هنوز هم علاوه بر استفاده از کیت تشخیصی از معاینه بالینی و سیتیاسکن ریه برای تشخیص کرونا استفاده میکنند.
مقامهای وزارت بهداشت ایران گفتهاند که ویروس کرونا پیش از اعلام قبلی آنان وارد ایران شده بوده و احتمالا از اوایل بهمن در این کشور وجود داشتهاست.
اما مطالعات همهگیرشناسان که با روشهای مختلف انجام شده، حاکی از آن است که این ویروس هفتهها زودتر و احتمالا در دی ماه وارد ایران شده بود.