واکنش طالبان به قطعنامه شورای امنیت: در مسایل داخلی افغانستان دخالت نکنید
وزارت خارجه حکومت سرپرست طالبان به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که محدودیتهای طالبان بر حق کار و آموزش زنان و دختران افغان را محکوم کرده، واکنش نشان داد.
این وزارتخانه در بیانیهای که روز جمعه (۸ اردیبهشت) صادر شد، قطعنامه شورای امنیت محکوم کرد و گفت که به مسایل داخلی افغانستان باید احترام گذاشته شود.
در این بیانیه آمده است که مسائل مربوط به زنان و دختران در افغانستان، طبق قوانین بین المللی و تعهدات قوی کشورهای عضو سازمان ملل، از مسائل داخلی این کشور بوده و به همین دلیل تأثیری بر سایر کشورها ندارد.
وزارت خارجه طالبان با تاکید بر اینکه «به حفظ حقوق زنان در افغانستان متعهد است» افزود هرگونه سیاسیسازی تفاوتها در این زمینه را قبول نمیکند.
در حالیکه سازمان ملل بارها تاکید کرد که محدودیتهای طالبان علیه زنان در افغانستان باعث وخیمتر شدن وضعیت اقتصاد این کشور میشود، وزارت خارجه طالبان بیان کرد که این گروه به دنبال برطرف کردن مشکلات اقتصادی و توسعه زیرساختهای افغانستان است.
در بیانیه این وزارت آمده است که رفع محدودیتها، تحریمها و ارائه کمکهای بشردوستانه و عمرانی میتواند افغانستان را به سمت توسعه و رشد هدایت کند.
وزارت خارجه طالبان اظهار داشت که بحران جاری افغانستان برای برطرف شدن نیازمند بازسازی و رفع مشکلات اقتصادی است و در این راستا، آمادهی همکاری با کشورهای همسایه، منطقه و جهان در مورد مسایل مختلف، از جمله تجارت، امنیت و مواد مخدر است.
این وزارتخانه همچنین به عنوان یک کشور مستقل، از تحمیل جنگ توسط قدرتهای خارجی شکایت و تأکید کرد که باید به راهحلهای داخلی برای رفع مشکلات افغانستان روی آورد.
ممنوعیت کار زنان در دفاتر سازمان ملل در افغانستان از سوی طالبان، همچنان واکنشها و محکومیتهای گسترده بینالمللی در پی دارد.
در تازهترین این واکنشها، شورای امنیت سازمان ملل متحد روز پنجشنبه (۷ اردیبهشت) با صدور قطعنامهای، محدودیتهای طالبان بر حق کار و آموزش زنان و دختران افغان را محکوم کرده و خواستار لغو این محدودیتها شده است.
این قطعنامه که از سوی امارات متحده عربی و ژاپن تهیه شده است، مورد حمایت بیش از ۹۰ کشور جهان قرار گرفته و با اکثریت آرا تصویب شده است.
شورای امنیت سازمان ملل در این قطعنامه، این ممنوعیت را «بی سابقه در تاریخ سازمان ملل متحد: خوانده و بر «نقش ضروری زنان در جامعه افغانستان» تاکید کرده است.
طبق این قطعنامه، ممنوعیت کار زنان برای دفاتر سازمان ملل «حقوق بشر و اصول بشردوستانه را تضعیف میکند» و بر عملیات کمکرسانی سازمان ملل در سراسر افغانستان نیز «تأثیر منفی و شدید» خواهد داشت.
این قطعنامه همچنان بر اهمیت مشارکت کامل، برابر و معنادار زنان در تلاشها برای ارتقای صلح و امنیت و افزایش نقش آنان در تصمیمگیریها و حمایت از حقوق بشر از جمله حقوق زنان، کودکان، اقلیتها و افراد آسیبپذیر تاکید کرده است.