عوارض خوردن شکر زیاد و شیرینیها در کودکان و نوجوان
اینفوگرافیک | عوارض جدی مصرف شیرینیجات برای کودکان
زیاده روی در مصرف شیرینی جات توسط کودکان و نوجوانان می تواند مشکلات عدیده ای ایجاد کند زیرا شکر در صورت مصرف زیاد دشمن بدن انسان است و این امر در مورد کودکان نیز صدق می کند و در این قسمت بیشتر در این مورد توضیح خواهیم داد.
شکر از قدیم به عنوان سم سفید شناخته شده است و فرقی نمی کند در همه سنین ، هم بزرگسالان و هم کودکان با زیاد خوردن شکر، عوارض ناگواری برای آنها در پی خواهد داشت.
مصرف شکر زیاد تمرکز حافظه را کم می کند ، چاقی ایجاد می کندو چربی بد را بالا می برد؛ ریسک مبتلا شدن به دیابت را بالا می برد؛ نقش شکر در سرطان سینه، پروستات و روده ثابت شده است.
خوردن شکر زیاد اعتیاد آور است؛ مغز هنگام خوردن شکر مواد مشابه مواد مخدر ترشح می کند که میل به خوردن آن را زیاد می کند بنابراین باعث افزایش انسولین می شود ، وقتی انسولین بالا می رود قند خون پایین می آید و احساس ضعف دست می دهد.
در کودکان با خوردن زیاد شیرینی ها، سیری کاذب بوجود می آورد و این باعث می شود علاوه بر پوسیدگی دندان ها از خوردن غذای اصلی صرف نظر کنند و باعث اختلال در سلامت و عدم رسیدن ویتامین های لازم به بدن آنها شود.
همیشه محصولات عاری از قند که کلمه بدون قند روی آن درج شده باشد، خریداری کنید. در هنگام خرید به برچسب مواد غذایی دقت کنید. بسیاری از تولیدکنندگان از درج کلمه قند و یا شکر بر روی محصول خودداری کرده و نامهایی همچون ذرت فروکتوز، سوکروز، دکستروز، مالتوز، لاکتوز و یا ملاس را درج میکنند که در واقع تمامی اینها همان محصولات حاوی شکر با نام دیگر هستند.