بحران کانال سوئز؛ تلاش ایران برای ماهیگیری از آب گلآلود
سفیر ایران در روسیه در تلاش برای سوءاستفاده از مسدود شدن کانال سوئز در چند روز اخیر گفت ضرورت تسریع در تکمیل زیرساختها و فعالسازی کریدور شمال - جنوب به عنوان جایگزین مسیر کانال سوئز، بیش از گذشته اهمیت یافته است.
کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه روز شنبه در توئیتی نوشت که با توجه به مسدود شدن کانال سوئز در چند روز اخیر و خسارت روزانه ۹ میلیارد دلاری به اقتصاد دنیا، ضرورت تسریع در تکمیل زیرساختها و فعالسازی کریدور شمال - جنوب به عنوان جایگزین مسیر کانال سوئز، بیش از گذشته دارای اهمیت شده است.
وی تأکید کرد: اتفاق اخیر نمایانگر آن است که با توجه به عبور سالانه بیش از یک میلیارد تن کالا از مسیر کانال سوئز باید مسیر جایگزین و کمریسکتری را در نظر داشت.
خبرگزاری ایرنا به نقل از جلالی عنوان کرد: کریدور شمال- جنوب با برخورداری از کاهش مدت زمان سفر تا ۲۰ روز و صرفهجویی در هزینهها تا ۳۰ درصد گزینهای برتر برای جایگزینی کانال سوئز در ترانزیت است.
ایرنا افزود: این مسیر می تواند بنادر مسیر دریای شمال را با بنادر اقیانوس آرام و اقیانوس هند از طریق سیبری شرقی متصل کند.
راهگذر یا کریدور شمال-جنوب از مسیرهای راهبردی در نیمکره شرقی جهان است.
کشتی کانتینربر Ever Given که متعلق به شرکت ژاپنی Shoei Kisen بوده و توسط شرکت تایوانی Evergreen Marine اداره میشود، ۲۳ مارس در کیلومتر ۱۵۱ کانال سوئز در مسیر چین به روتردام به گل نشست. طول این کشتی ۴۰۰ متر، عرض آن ۵۹ متر و ظرفیت حمل آن حدود ۲۲۴ هزار تن است.
در نتیجه این حادثه، تردد در یکی از شلوغ ترین مسیرهای تجاری دریایی در جهان مسدود شد. اسامه رابی رییس اداره مدیریت کانال سوئز اعلام داشت که تعداد کشتیهای در صف انتظار برای عبور از کانال سوئز به بیش از ۳۲۰ کشتی رسیده است.
کانال سوئز که دریاهای مدیترانه و سرخ را به هم متصل می کند ۱۶۳ کیلومتر طول دارد. ۱۰ تا ۱۲درصد حمل و نقل دریایی در جهان از طریق آن صورت می گیرد. این کانال روزانه توسط دهها کشتی استفاده میشود که بدون نیاز به دور زدن آفریقا، از اروپا به آسیا و برعکس سفر میکنند.