واشنگتن به طالبان: به یک شرط پولهای افغانستان را آزاد میکنیم
ایالات متحده درخواست طالبان برای آزادسازی پولهای مسدود شده افغانستان را رد کرد.
توماس وِست، نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان، در واکنش به نامه طالبان به کنگره گفت طالبان در این نامه حقایق مربوط به بحران اقتصادی و بشردوستانه در افغانستان را اشتباه تفسیر کردهاند.
او افزود: «افغانستان پیش از ماه اوت از بحران بشردوستانه وحشتناک رنج میبرد و جنگ، خشکسالیهای پیهم و فراگیری ویروس کرونا وضعیت را بدتر کرده بود.»
نماینده آمریکا افزود که مقامات این کشور سالها تاکید کردند که اگر گروه طالبان «بهجای حل و فصل بر مبنای مذاکره با افغانهای هموطن خود، به دنبال تسلط نظامی باشند، همه کمکهای اساسی غیربشردوستانه توسط جامعه بینالمللی متوقف میشود – اقتصاد کشوری که به شدت به این کمکها در ارایه خدمات اساسی وابسته است، و حالا این اتفاق افتاده است.»
او تاکید کرد طالبان باید مشروعیت و حمایت را از طریق اقداماتی برای مبارزه با تروریسم، تشکیل یک دولت فراگیر و احترام به حقوق اقلیتها، زنان و دختران از جمله دسترسی آنان به آموزش و کار بهدست آورند.
توماس وِست با تأکید بر اینکه واشنگتن به حمایت از مردم افغانستان با ارایه کمکهای بشردوستانه ادامه میدهد، افزود آمریکا ۴۳۴ میلیون دلار برای کمک به افغانستان اختصاص داده است و به همکاری خود با سازمان ملل متحد برای ارایه کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان ادامه خواهد داد تا در زمستان پیش رو نیازهای آنان رفع شود.
وزارت خارجه دولت موقت طالبان پیشتر با ارسال نامهای به کنگره آمریکا خواستار آزادی پولهای مسدود شده بانک مرکزی افغانستان شده بود.
در این نامه نوشته شده بود که افغانستان دارای «یک حکومت واحد، مسوول و عاری از فساد» است و مسدود کردن پولهای افغانستان دور از منطق است و باید آزادسازی شود.
امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه دولت موقت طالبان در این نامه هشدار داده بود که در صورت ادامه وضع کنونی، جهان شاهد مهاجرت گسترده افغانها در منطقه و جهان خواهد بود.
شایان ذکر است که با مسلط شدن طالبان بر افغانستان، ایالات متحده آمریکا پس از خروج کامل از این کشور، نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار پول نقد بانک مرکزی افغانستان را مسدود کردهاست.