سازمان ملل: طالبان جلوی ارائه کمکهای بشردوستانه را میگیرد
دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد، (اوچا)، میگوید حکومت طالبان مسئول ۹۸ درصد کارشکنیها در ارائه کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان است.
بر اساس جدیدترین گزارش این دفتر، ممانعت از فعالیتهای بشردوستانه در ماه ژوئن نسبت به سال گذشته ۶۹ درصد افزایش یافته است.
این گزارش میگوید این مداخلهها و ممانعتها نسبت به ماه قبل از آن ۴۲ درصد افزایش داشته است.
دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد در گزارش خود که روز پنجشنبه منتشر شد، در مجموع ۱۸۲ مورد ممانعت از فعالیتهای بشردوستانه را در افغانستان گزارش کرده که عمدتاً در مناطق مرکزی، جنوبی و غرب این کشور رخ داده است.
همچنین بر اساس این گزارش، ۹۸ درصد این ممانعتها را مقامهای طالبان و شبه نظامیان این گروه انجام دادهاند.
به گفته این دفتر، کارشکنیها باعث شده است تا ۱۲۰ برنامه ارسال کمکهای بشردوستانه به حالت تعلیق دربیاید که در مقایسه با ماه مه سال جاری، سه برابر شده است.
از جمله این مداخلات و ممانعتها میتوان به مداخله در برنامهنویسی برای اجرای یک پروژه (۱۱۳ مورد)، مداخله در انتخاب ذینفعان پروژه (۴ مورد)، مالیاتهای غیرقانونی (۲ مورد)، تاخیر در امضای یادداشت تفاهم (۴ مورد)، مداخله در استخدام کارکنان برای پروژه (۴ مورد) و درخواست فهرست کارکنان پروژه و دادههای حساس آن (۸ مورد) اشاره کرد.
از میان ۱۲۰ برنامهای که به حالت تعلیق درآمده، ۹۸ پروژه همچنان در حالت تعلیق قرار دارد و مقامهای طالبان هیچگونه توجهی به نیاز مردم نمیکنند.
این دفتر میگوید مهمترین چالشی که سازمانهای بشردوستانه در افغانستان با آن روبرو شدهاند، درخواست طالبان برای انتقال پروژههای آموزشی از سازمانهای بینالمللی غیردولتی به نهادهای غیردولتی داخلی است که باعث تعلیق پروژههای آموزشی شده است.
از سوی دیگر مقامهای طالبان در کار سازمانهای بینالمللی حامی کارزارهای ریشهکنی فلج کودکان در افغانستان مداخله کرده و در برخی موارد مانع کار آنها شدهاند.