پرچیزاده: رژیم ایران تا وقتی که هست خون خواهد ریخت
دکتر پرچیزاده در گفتگویی جنجالی با سایت خبری العین درمورد مهمترین مسائل امروز ایران اظهارنظر کرده است:
دکتر رضا پرچیزاده نظریهپرداز سیاسی، تاریخنگار اندیشه، و تحلیلگر ارشد است. او دکترای ادبیات انگلیسی از دانشگاه ایندیانای پنسیلوانیا (IUP) دارد. دکتر پرچیزاده عضو کمیته بینالمللی کتابشناسی جهانی شکسپیر است که بزرگترین پایگاه اطلاعرسانی این ادیب بزرگ انگلیس در جهان به شمار میرود.
دکتر پرچیزاده در گفتگویی جنجالی با سایت خبری العین درمورد مهمترین مسائل امروز ایران اظهارنظر کرده است:
آیا افزایش آمار قربانیان کرونا تقصیر مردم بود یا مقامات دولت؟
عملکرد حکومت ایران در مدیریت بحران ويروس کرونا بسیار بد است؛ رژیم ابتدا درست اطلاعرسانی نکرد و قرنطینه نکرد، و کرونا در ایران پخش شد از طریق مسافران و طلاب چینی در شهر قم، بعد هم رژیم کرونا را بهانهای قرار داد برای جنگ تبلیغاتی با ترامپ و چانه زدن با غرب برای برداشتن تحریمها. حکومت صد درصد مقصر است؛ رژیم بدون در نظر گرفتن سلامت مردم ایران، به طور عمده تلاش کرده از بحران کرونا برای چانه زدن با غرب و آمریکا برای برداشته شدن تحریمها استفاده کند.
در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات آینده یا بایدن، آیا روابط ایران و امریکا دچار تغییرات بنیادین می شود یا نه؟ با توجه به اینکه احتمال دارد روحانی برود واصولگرایان بیایند.
ابتدا اینکه (اصلاحطلب) و (اصولگرا) یک نمایش تبلیغاتی است که رژیم ایران حدود سه دهه است که راه انداخته برای کلاه گذاشتن سر مردم ایران و سیاستمداران جهان. هیچ شکافی که به درد مردم و همسایگان ایران و کشورهای دموکراتیک بخورد در رژیم ایران وجود ندارد. همهشان کمابیش و آشکار و نهان اسلامگرا و جنایتکارند و به دنبال آسیب زدن به آمریکا و اروپا و اسراییل و عرب ها هستند.
بعد هم اینکه از لحاظ زیربنایی تفاوت چندانی ندارد که رییس جمهور بایدن بشود یا ترامپ؛ هرکه رئیس جمهور آمریکا بشود در درجه اول باید امنیت آمریکا را در نظر بگیرد، و رژیم ایران یکی از بزرگترین تهدیدهای امنیتی برای آمریکاست. بنابراین فشار بر رژیم ادامه خواهد یافت
مساله ایران مساله امنیت آمریکا و خاورمیانه است. رییس جمهورهای متفاوت طبیعتا روشهای متفاوتی برای برخورد با مساله امنیت ملی خواهند داشت، اما همهشان مسئول حفظ امنیت آمریکا خواهند بود. بنابراین رژیم ایران کماکان در تیررس دولت و کنگره و نهادهای امنیتی آمریکا باقی خواهد ماند.
با توجه به اینکه امریکا اعتقاد دارد که تحریمها علیه ایران نتایج عالی داشته، به نظرتان تحریمهای جدید شامل کمکهای بشردوستانه می شود؟
به نظرم نه؛ در نهایت به نفت در برابر غذا خواهد رسید مثل عراق در دوران صدام حسین است.
نظرتان درمورد کاهش آسیب پذیری اقتصادی دربرابر تحریم ها چیست؟
در اثر تحریمهای سنگین چندساله، رژیم ایران بسیار شکننده شده و آماده سقوط است. الان زمانی است که باید ضربه را وارد و رژیم را سرنگون کرد.
آژانس بین المللی انرژی اتمی چه اقداماتی علیه ایران انجام می دهد با توجه به کشف تاسیسات هستهای اخیر؟
آژانس بین المللی انرژی اتمی عموما به مواضع اروپا نزدیک است، وبه همين دليل تلاششان بیشتر در جهت مصالحه با رژیم است تا پیگیری جدی، با این وجود بر ملا شدن سایتهای هستهای رژیم دست آژانس و اروپا را برای مماشات با رژیم خواهد بست.
نفوذ ایران در خارج از کشور پس از کشته شدن سلیمانی آیا کاهش یافته است؟
تا حدودی، چون سلیمانی در خاورمیانه خیلیها را میشناخت و ارتباطات داشت و فعالیتهای رژیم را مدیریت میکرد. با این وجود، رژیم حتیالامکان تلاش میکند به فعالیتهای منطقهایاش ادامه دهد، چراکه برای زنده ماندن نیاز دارد به مداخله در خاورمیانه.
ایرانی ها برای دموکراسی آمادگی دارند؟
ایرانیها برای دموکراسی آمادگی دارند، اما آمادگی برای دموکراسی لزوما محمول بر آمادگی اکثریت جامعه نیست. شما اگر تاریخ را مطالعه کنید، اتفاقا میبینید که در کشورهایی مثل انگلیس و آمریکا و فرانسه وقتی دموکراسی حاکم شده که اکثریت مردم اصولا در قید و بند این مسایل نبودهاند، بلکه یک عده روشنفکر با قدرت سیاسی و نظامی و اقتصادی دموکراسی را بر آن کشورها حاکم کردند و یواش یواش مردم را عادت دادند. ایران هم همین است.
اگر الآن شاه حاکم ایران بود، اوضاع چگونه می شود؟
رژیم شاه چهل سال پیش سقوط کرد، و در این مدت بسیاری چیزها در ایران و جهان عوض شده و بنابراین نمیشود قضاوت کرد که اگر آن رژیم میماند، چه اتفاقی میافتد.
در مسایل سیاسی باید رو به جلو نگاه کرد. پرسش درست این است که (باید چه کنیم تا رژیم حاضر سقوط کند و مشکلاتی که حکومتهای ایران در یکصد سال اخیر با مردم خودشان و همسایگان ایران داشتهاند دوباره تکرار نشود.( رژیم ایران تا وقتی که هست خون خواهد ریخت و مردم را سرکوب خواهد کرد. تنها راه توقف این مسایل سقوط رژیم و استقرار دموکراسی در ایران است.
در یک کلمه:
گزارش تازه صندوق بین المللی پول: رژیم ایران یکی از فاسدترین رژیمهای دنیاست و اقتصادش هم از آلودهترین اقتصادها در سطح جهان است.
کمبود انسولین: رژیم دارو را به خارج از کشور قاچاق میکند تا پول برای خرابکاری در منطقه و خرید اسلحه تهیه کند. اخیرا پلیس عراق یک محموله بزرگ قاچاق دارو از ایران را توقیف کرد
تورم: اقتصاد ایران ورشکسته است. اقلام اولیه کمیاب یا نایاباند، مردم هم عموما توانایی خرید ندارند