الیوت آبرامز: کارزار تحریمها علیه ایران در دولت بایدن نیز ادامه مییابد
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا گفت که کارزار تحریم های دولت دونالد ترامپ علیه ایران در دولت جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا نیز علیرغم تمایل او برای بازگشت به توافق هسته ای ادامه می یابد.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا گفت که کارزار تحریم های دولت دونالد ترامپ علیه ایران در دولت جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا نیز علیرغم تمایل او برای بازگشت به توافق هسته ای ادامه می یابد.
به نقل از خبرگزاری آسوشیتد پرس، الیوت آبرامز که به تازگی به امارات متحده عربی سفر کرده است، امروز در گفت و گو با این خبرگزاری گفت که حتی با وجود وعده جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا برای بازگشت به توافق هسته ای[برجام]، کارزار فشار تحریم ها در دولت بایدن نیز علیه ایران ادامه می یابد.
آبرامز گفت که تحریم هایی که ایران را به خاطر تخطی از مسائل حقوق بشری و برنامه موشک های بالستیک ایران و تاثیر آن در منطقه هدف قرار داده بودند، ادامه خواهد یافت و این موضوع و رسیدگی دقیق بازرسان سازمان ملل و شرکای آمریکا در منطقه آن فشار را حفظ خواهد کرد.
نماینده ویژه آمریکا ادامه داد: حتی اگر به توافق بازگردید و ایرانیها هم خواهان بازگشت باشند، با توجه به این اورانیومی که به تازگی غنی سازی شده، نمی شد این مسائل واقعا اساسی مبنی بر این که آیا ایران اجازه خواهد یافت تعهداتی را که مدت ها پیش به جامعه جهانی داده است نقض کند، حل کنید.
آبرامز تعبیری را که ارائه کرد، «چالشی دیگر از سوی ایران» برای آژانس بینالمللی انرژی اتمی خوانده و از آنچه واکنش کند ایران در اجازه دادن به آژانس برای بازرسی تاسیساتی در خارج از تهران خواند، انتقاد کرد.
آقای آبرامز تصریح کرد: «ایران انکار می کند که برنامه تسلیحات هسته ای داشته است؛ بنابراین، اکنون نمی تواند بگوید چیزهایی که در سال ۲۰۰۳ پیدا کردید، بخشی از برنامه قدیمی تسلیحات هسته ای ما بوده است».
این مقام آمریکایی همچنین گفت که «پیمان صلح میان امارات متحده عربی و اسرائیل، فشاری جدید بر ایران اعمال کرده است، به ویژه آن که آمریکا برنامه یک توافق ۲۳ میلیارد دلاری تسلیحاتی برای امارات متحده عربی دارد تا توسط آن بتواند جت های جنگنده F-۳۵ و پهپاد از آمریکا خریداری کند.
آبرامز در آخر گفت: امیدوارم سال بعد وسیله اعمال نفوذی که با تحریم هایمان ایجاد کرده ایم، با هر نوع فشاری از جمله به طور مثال ترس ایران درباره روابط در حال توسعه میان امارات متحده و اسرائیل در منطقه به کار گرفته شود. تمامی این فشارها باید برای ترغیب ایران به تغییر رویه اش اعمال شوند.
همچنین نماینده ویژه آمریکا در امور ایران ونزوئلا گفت که فارغ از نتیجه انتخابات آمریکا، مذاکره آمریکا با ایران در سال آتی میلادی محتمل است.