محمد بن راشد: امارات پذیرای بیش از ۷۰ هزار مهمان در COP28 است
شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، معاون رئیس امارات، نخست وزیر و حاکم دبی، در اولین روز اجلاس COP28 از بیش از ۷۰ هزار مهمان شرکتکننده استقبال کرد.
شیخ محمد بن راشد آل مکتوم در پستی در حساب رسمی خود در پلتفرم X (توئیتر سابق) نوشت: «ما از بیش از ۷۰ هزار میهمان متشکل از سران کشورها، رهبران دولت، وزرا، مقامات شرکتها و سازمانهای بینالمللی، دانشگاهیان و متخصصان رسانهای که از ۱۹۸ کشور با هدف بحث در مورد موضوع حفظ سیاره برای نسلهای آینده به امارات آمدهاند، استقبال میکنیم.»
وی ادامه داد: «ماموریت بزرگی است و چالشهای آن نیز به همان میزان بزرگ خواهد بود، اما تاریخ به ما میآموزد که دیدار، همکاری و اتحاد انسانها، بزرگترین راز شکوفایی تمدنها و پیشرفت مستمر آنها بوده و هست.»
وی در پایان عنوان کرد: با آرزوی موفقیت برای همه در این مأموریت بشردوستانه، اعتماد خود را به تیم کشورمان که وظیفه میزبانی و برگزاری این رویداد استثنایی بینالمللی در امارات را دارد، تجدید میکنیم.
راهاندازی COP28
فعالیت بیست و هشتمین دوره کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی (COP28) از امروز در اکسپوسیتی دبی آغاز شد و تا ۱۲ دسامبر نیز ادامه خواهد داشت.
اجلاس COP28، بزرگترین رویداد آب و هوایی در جهان به میزبانی امارات متحده عربی، رکورد تعداد درخواست برای حضور در مناطق آبی و سبز را به ثبت رساند و به ۵۰۰ هزار شرکتکننده رسید که بیش از ۹۷ هزار شرکتکننده در منطقه آبی و ۴۰۰ هزار نفر از آنها در منطقه سبز شامل وزرا و نمایندگانی از سازمانهای غیر دولتی، بخش خصوصی، مردم بومی و جوانان برای کمک به تغییر شکل اقدامات جهانی آب و هوا، بیش از ۱۸۰ رئیس دولت از سراسر جهان در این رویداد حضور دارند.
نشست COP28 یک پلتفرم موثر برای دستیابی به بالاترین جاهطلبیهای اقلیمی و ترویج توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی به نفع نسلهای حاضر و آینده است و فرصتی را برای همه کشورها، بخشها و گروههای جامعه در جهت همکاری و متحد کردن تلاشها به ویژه در زمانی که اهمیت و ضرورت اقدام جهانی آب و هوا در حال افزایش است، فراهم میکند.
اجلاس COP28 شاهد تحقق اولین نتیجه جهانی پیشرفت در اهداف توافقنامه پاریس است که در کنفرانس COP21 به دست آمد. در حالی که ریاست COP28 بر دستیابی به نتایج مذاکرات بلندپروازانه از طریق یک دستور کار عملی جهت تبدیل تعهدات و وعدهها به پیشرفت ملموس در رسیدگی به بحران آب و هوا متمرکز است.
امارات متحده عربی فرآیندی را با هدف دستیابی به اجماع بین همه طرفها و توافق بر روی یک نقشه راه روشن برای سرعت بخشیدن به پیشرفت مورد نظر در همه موضوعات اقدام اقلیمی، بر اساس برنامه اقدام ریاست COP28، که بر چهار رکن استوار است، هدایت میکند: «تسریع در دستیابی به دستاوردها، انتقال منظم، مسئولانه، عادلانه و منطقی در بخش انرژی و توسعه مکانیسمهای تأمین مالی آب و هوا، حفاظت از مردم و طبیعت و بهبود زندگی و معیشت و حمایت از ارکان قبلی با گنجاندن کامل همه افراد در سیستم کاری کنفرانس.