حامد كنانی، استاد تاريخ، در گفتوگویی اختصاصی با العين فارسی، حضور تیم ایران در جام جهانی قطر را قایق نجاتی برای حکومت علی خامنهای توصیف کرد.
دو ماه از آغاز اعراضات در ایران میگذرد، اما معترضان در ايران همچنان در خيابانها هستند، نظام ایران در طول روزهای گذشته راهکاری برای گذر از این اعتراضات نداشته است، به نظر میرسد سران نظام امیدوارند گذر زمان، خستگی معترضان، و شاید هم حوادث جانبی به شکلی غیرمنتظره به کمک آنها بیاید.
حامد كنانی استاد تاريخ در مصاحبه با العين فارسی میگوید نظام را در تنگنایی میبیند كه ماحصل بيش از چهار دهه سوء مديريت است. او میگويد ايرانيان ديگر اعتقادی به رهبران نظام ندارند، گفتمانشان را نمیپذیرند، و وعدههایشان را باور نمیكنند.
كنانی معتقد است بازتاب اعتراضات ایران در رسانههای جهانی، و پرداختن بسياری از مشاهير ورزشی و سياسی و هنری جهان به آنچه در ایران میگذرد نگاهها را همچنان معطوف به اين کشور نگه داشته است.
او میگويد: جام جهانی فوتبال در قطر میتواند كشتی نجاتی باشد برای ناخدای نظام ايران. چنين اتفاق ورزشی بزرگی شايد بتواند نگاه جهانيان را از خيابانهای ايران دور سازد، و شايد هم مشغلهای باشد برای جوانان ايرانی، و فرصتی برای تسلی خاطر، و يا آنكه وسيلهای باشد برای زدودن خستگی از تن و جان فرتوت خود.
كنانی میگوید: حضور تيم ملی ايران در جام جهانی، جمعيت جوان ايران، فوتبال و جايگاه بسيار خاص آن در ميان مردم ايران، همه عواملی هستند كه میتوانند جام جهانی قطر را به فرصتی طلایی برای گذر نظام از طولانیترين و وسيعترين اعتراضات مردمی در چهار دهه اخير مبدل سازند.
كنانی در گفتگوی خود با العین فارسی، مبارزات اخير جنبش زنان در ايران را يادآوری میكند و اينكه يكی از محورهای مهم این جنبش، مطالبه حضور تماشاگران زن در استادیومها بود. او میگويد ورزش در همه جهان با سياست پيوند خورده و در ايران اين پيوند بسيار پررنگتر مینمايد، و شاید بتوان حضور بسياری از ستارگان ورزشی در دفاع از معترضان را بهترين نمود اين پيوند دانست.
روابط خارجی هم در اين ميان بیتاثير نيست، كنانی میگويد روابط خوب ايران و قطر بر كسی پوشيده نيست، و شايد ميزبان اين بازيها بخواهد كمك بيشتری به نظام در ايران برساند، و كشتی نجات را به سلامت به ساحل كشور دوست و همسايه خود برساند.