تفاوت ویروس انگلیسی کرونا با نوع قبلی چیست؟
یک ویروس شناس با اشاره به تغییرات ویروس کرونای جهش یافته در انگلستان نسبت به ویروس قبلی، گفت: البته خطرناکترین سویه از ویروس کرونا واریانت آفریقای جنوبی است؛ زیرا به نظر میرسد آن جهش، بیماریهای خطرناکتری ایجاد کند.
موضوعی که به صورت قطعی در مورد این جهش ویروس میتوان گفت این است که تغییرات اخیر سبب افزایش میزان سرایتپذیری ویروس شده است. بر اساس آمارهایی که اعلام میشود سرایتپذیری ویروس حتی تا ۷۰ درصد افزایش یافته است.
سویه جدید در حال حاضر در ۶۲ درصد از آلودگیهای ثبتشده در لندن، ۴۳ درصد در جنوب شرقی و ۵۹ درصد در شرق این کشور، نقش دارد. این ارقام که بسیار بالاتر از اواسط ماه نوامبر است، به اندازهای نگرانکننده بوده که پاتریک والانس را وادارد به دولت توصیه کند که شرایط و محدودیتهای مربوط به کرونا مجدداً به سطح هشدار ۴ (از سطوح پنجگانه) بازگردانده شود.
این گونه جدید برای اولین بار در اواسط ماه سپتامبر در لندن و شهر کنت (واقع در جنوب شرقی بریتانیا) دیده شده است. گونه جدید ویروس کرونا حاوی ۲۳ موتاسیون یا جهش است که این تعداد موتاسیون زیاد و غیرمعمول است، به همین دلیل پروتئینهای که ویروس کرونا تولید میکند، تغییر یافته است.
سِر پاتریک والانس که در محافل علمی دنیا، دانشمندی شناخته شده است، تأکید کرد که این تغییرات به ویژه در نحوه اتصال ویروس و ورود آن به سلولهای انسانی رخ داده است.
مشاهدات دیگری هم مانند ابتلای وخیمتر به بیماری، کاهش کارایی واکسیناسیون و... گزارش شده است که البته هنوز مورد تایید قرار نگرفته است. در حال حاضر افزایش سرایت پذیری ویروس به دلیل تغییرات پروتئینهای سطحی ویروس ثابت شده است.
مشاهدات شخصی پزشکان در انگلستان و آفریقای جنوبی بر این اساس است که به نظر میرسد این ویروس جهش یافته از کرونا، بیماری وخیمتری ایجاد میکند اما معنای آن افزایش آمار مرگ و میر کرونا نیست؛ اما اینها مشاهدات شخصی است و باید منتظر باشیم تا نتایج تحقیقات علمی منتشر شود.
به نظر میرسد نوع جدید ویروس کرونا بسیار راحتتر و سریعتر گسترش مییابد. به گفته مشاور علمی دولت بریتانیا به احتمال زیاد، فرم جدید به زودی تبدیل به فرم «غالب» ویروس میشود.
نخستوزیر بریتانیا در جریان کنفرانس مطبوعاتی همچنین اطمینان داد که هیچ نشانهای از کشندهتر بودن سوش جدید، ایجاد شکل شدیدتری از بیماری توسط آن، و یا کاهش اثر واکسنها دیده نشده است.