زالى: وضعیت تهران کاملا بحرانی شد و تعطیلی یکهفتهای جواب نمیدهد
رئیس ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران با اشاره به وضعیت بحرانی تهران گفت: وضعیت تهران کاملا بحرانی است
رئیس ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران با اشاره به وضعیت بحرانی تهران گفت: وضعیت تهران کاملا بحرانی است و تعطیلی یکهفتهای از لحاظ اپیدمیولوژیک تاثیری بر روند کاهش شیوع این بیماری ندارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران امروز دوشنبه ۱۴ مهرماه، در خصوص درگیری اندامهای مختلف بدن بر اثر آلودگی به ویروس کووید - ۱۹، اظهار کرد: بر اساس مطالعات، بیماری کرونا از زمان ظهور تاکنون از لحاظ علائم بالینی، بافت های متکثرتر و متعددتری از بدن را نسبت به سایر ویروس ها درگیر میکند.
او گفت: برای اینکه این ویروس بتواند اثر بیماریزایی خود را در بدن بیمار اعمال کند، باید قبل از اینکه وارد سلول شود، اتصالی با سطح سلول میزبان برقرار کند. برای برقراری این اتصال، گیرنده های سطح سلول میزبان با عنوان ACE2 نقش اصلی را بر عهده دارند. بنابراین تمام بافت های بدن انسان که در جداره و غشای سلول هایشان این گیرنده ها را داشته باشند، می توانند میزبان سلولی این ویروس باشند.
زالی افزود: بافت ریه مملو از گیرنده های ACE2 است. به همین دلیل ریه یکی از مهمترین اندامهای درگیر به شمار می رود.
این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه سلول های دستگاه گوارشی، کبد، کلیه، قلب و سیستم اعصاب مرکزی نیز دارای این گیرنده ها هستند، گفت: در نتیجه به دلیل وجود این گیرنده ها، امکان میزبانی، سرایت و تهاجم ویروس به سیستم مغز و اعصاب نیز وجود دارد.
زالی در ادامه صحبتش با اشاره به اینکه برای تحلیل علت وخامت اوضاع بیماری در ايران باید شرایط محیطی بررسی شود، گفت: شهر و استان تهران در یک وضعیت کاملا بحرانی به سر می برد. آمار مرگ و میر، ابتلا و بستری شده ها به شدت افزایش یافته و در کمتر از ۱۰ روز میزان فوت، ابتلا و بستری شدن در تهران با آمار ۳ تا ۴ هفته ای در پیک دوم برابری می کند. از طرفی مطالعات نشان می دهد که رابطه مستقیمی میان میزان رعایت شیوهنامه های بهداشتی و ابتلا به کرونا وجود دارد.
رئیس ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران تصریح کرد: در حال حاضر در تهران میزان استفاده از ماسک حدود ۵۵ درصد است. در برخی مناطق پرتراکم استان و مراکزی از جمله مترو امکان رعایت فاصله گذاری اجتماعی وجود ندارد. به همین دلیل معتقدیم باید محدودیت های جدی تر با زمانی طولانی تر اعمال شود.
زالی بیان کرد: پیشنهاد شده که محدودیت ها به مدت دو هفته اجرا شود؛ چراکه کمتر از این زمان معنایی ندارد و تعطیلیهای کنونی تا یک هفته دیگر باید استمرار داشته باشد. چون یک هفته از لحاظ اپیدمیولوژیک تاثیری بر روند کاهش شیوع بیماری ندارد.