سقوط یک پلهای در ردهبندی شاخص رفاه؛ رتبه ۱۲۰ جهان به ایران رسید
موسسه تحقیقاتی لگاتوم با رده بندی ۱۶۷ کشور جهان بر پایه شاخص رفاه ۲۰۲۰ اعلام کرد ایران در این رده بندی با سقوط یک پله ای نسبت به سال قبل در رتبه ۱۲۰ قرار گرفته است.
این ارزیابی با استناد به آمارهای ارائه شده از سوی دولت درباره شاخصهای اقتصادی و توسعهای و آموزشی صورت گرفته است. این در حالیست که آمارهای ارائه شده از سوی رژم ایران غالبا با هدف بهتر نشان دادن شاخصها دستکاری میشوند و درستی آنها با ابهام روبروست.
ایران امسال در رده بندی جهانی شاخص رفاه با سقوط یک پله ای نسبت به سال قبل مواجه شده است. رتبه ایران در گزارش سال قبل موسسه لگاتوم ۱۱۹ اعلام شده بود.
رتبهبندی موسسه لگاتوم، شاخص رفاه را در ۱۶۷ کشور در سراسر جهان محاسبه و ارزیابی میکند. جمعیت ساکن در کشورهای مورد بررسی، در مجموع ۹۹.۴ درصد از جمعیت جهان را شامل میشوند. در تازهترین رتبهبندی این مؤسسه کشورهای دانمارک و نروژ و سوییس در صدر و یمن افریقا و سودان جنوبی در قعر جدول قرار گرفتهاند.
بر اساس رتبهبندی رفاه کشورها در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۱۴۷ کشور نسبت به جایگاههای سال ۲۰۱۹ ارتقا پیدا کردهاند.
این رتبهبندی در حالی از کاهش یک پلهای رفاه ایران در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ و قرار گرفتن در رتبه ۱۲۰ حکایت میکند که وضعیت ایران نسبت به کشورهای دیگر منطقه جایگاه نامناسبی دارد. در میان کشورهای خاورمیانه امارات متحده عربی و قطر در جایگاه ۴۲ و ۴۵ جهان قرار دارند.
فاکتورهای «آزادی فردی»، «شرایط کارآفرینی» و «ایمنی و امنیت» بدترین شرایط در میان فاکتورهای شاخص رفاه در ایران عنوان شده است.
حال با تنزل یک پلهای جایگاه ایران در این شاخص به نظر میرسد که وضعیت رفاهی خانوارهای ایرانی با افت مواجه شده و دولت تلاشی برای هدایت مردم از فقر به رفاه نکرده است.