فعال حقوق زنان افغانستان پس از ۱۲ روز به اعتصاب غذای خود پایان داد
اینفوگرافیک | «تمنا پریانی» زنی که در برابر طالبان میجنگد
«تمنا زریاب پریانی»، فعال حقوق زنان افغانستان با انتشار بیانیهای خبر داد که اعتصاب غذای ۱۲ روزه خود را شکسته است.
تمنا زریاب پریانی و چند فعال حقوق بشر دیگر در اول سپتامبر ۲۰۲۳ در شهر کلن آلمان یک تحصن و اعتصاب غذایی ۱۲ روزه را در اعتراض به «آپارتاید جنسیتی طالبان» در افغانستان به راه انداختند و تا روز سهشنبه (۱۲ سپتامبر) بدون خوردن غذا در خیمه تحصن سپری کردند و در این مدت، زنان معترضِ افغانستانی در پاکستان نیز دست به تحصن زده و هشت روز در اعتصاب غذایی بهسر بردند.
تمنا زریاب پریانی و همراهانش در شهر کلن آلمان در این بیانیه گفتهاند به اعتصاب غذای ۱۲ روزه و تحصن خود پایان دادهاند.
خانم پریانی در این بیانیه نوشته است که در مدت ۱۲ روز گذشته با شمار زیادی از شخصیتهای سیاسی و حقوق بشری در تماس بوده و بر خواست خود مبنی بر توجه به وضعیت زنان و دختران در افغانستان تاکید کرده است.
ادامه اعتصاب غذای مدافع حقوق زنان افغان در آلمان؛ تمنا پریانی کیست؟
او افزود که «مراحل بعدی استراتژی دادخواهی خود را در مسیر به رسمیتشناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان تحت حاکمیت طالبان اعلام میکند».
تمنا زریاب پریانی در عین حال از تمام فعالان، زنان و دخترانی که در طی دوازده روز گذشته از او در افغانستان و کشورهای دیگر حمایت کردهاند سپاسگزاری کرده و گفته در این مدت با برایوان آیمازف، معاون پارلمان ایالت وستفالن آلمان، ریچارد بنت، گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان، گئورگ کلوزمن، رئیس بخش افغانستان و پاکستان در وزارت خارجه آلمان، رینا امیری، نماینده ویژه آمریکا در امور حقوق بشر افغانستان صحبت کرده و نگرانیهای زنان و دختران افغانستان را با آنها در میان گذاشته است.
تمنا پریانی میخواهد جامعه بینالملل «آپارتاید جنسیتی» حکومت طالبان را به رسمیت بشناسند.
در بیانیه خانم پریانی آمده: «دولتها به علت این که ترم آپارتاید جنسیتی در قوانین بینالمللی تصریح نشده، از به رسمیتشناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان خودداری میکنند. اما، این هم واقعیت دارد که حتی دولتهای حامی حقوق بشر نیز مایل نیستند که به تعهدات حقوق بشریشان پایبندی نشان دهند و اقدام جدیتری را علیه طالبان به کار بندند.»
او از دولت آلمان خواسته است تا «آپارتاید جنسیتی» را در افغانستان به رسمیت بشناسد و این موضوع را در همکاری با کشورهای دیگر به سازمان ملل متحد ارجاع کند.
شاخص برابری جنسیتی؛ افغانستان در قعر جدول قرار دارد
تحصن و اعتصاب غذایی تمنا زریاب پریانی همراهانش در هفتههای گذشته، حمایتهای گستردهای را در کشورهای مختلف و در داخل افغانستان به همراه داشته است و در شبکههای اجتماعی نیز بازتاب وسیعی پیدا کرد و در همراهی با شماری دیگر از فعالان نیز اعتصاب غذا کردند.
تمنا زریاب پریانی و همراهانش در عین حال از سایر زنان و دخترانی که در کشورهای مختلف دست به اعتصاب غذا زدهاند خواستهاند که به اعتصابات خود پایان دهند.
تمنا پریانی، پس از ۱۰ روز اعتصاب غذا در آلمان به خاطر وخامت حالش به بیمارستان منتقل شده بود، با مسئولیت خودش از بیمارستان خارج شد تا به اعتصاب غذای خود در اعتراض به «آپارتاید جنسیتی طالبان» ادامه دهد.
عدهای زنان افغان در پاکستان نیز در حمایت از او دست به اعتصاب غذا زدهاند، اما به گفته آنها پلیس پاکستان اجازه برپایی تجمع به آنها نداده است.
تمنا زریاب پریانی فعال حقوق زنان افغان است که او و خواهرانش سال گذشته از سوی حکومت طالبان بازداشت شدند.
او پس از رهایی از زندان طالبان به کشور آلمان پناهنده شد و در گفتگو با برخی رسانهها از شکنجه شدن از سوی طالبان سخن گفته بود.