چرا سفر «محمود احمدینژاد» به مجارستان جرقه انتقادات را برانگیخت؟
چند روز پیش بود که محمود احمدینژاد، رئیسجمهور پیشین ایران، به منظور شرکت در یک نشست علمی و تخصصی پیرامون «ارزشهای مشترک در محیط زیست جهانی» به مجارستان سفر کرده که این سفر واکنشهای بسیاری را به همراه داشته است.
به گزارش رسانهها، محمود احمدینژاد به دعوت «دانشگاه ملی خدمات عمومی لودوویکا» برای شرکت در نشستی درباره «ارزشهای مشترک در محیط زیست جهانی» روز دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت به بوداپست پایتخت مجارستان سفر کرد.
این نشست روز دوشنبه آغاز شده است و تا روز جمعه ادامه دارد.
سفر احمدینژاد به مجارستان با واکنش تند جامعه یهودیان در آن کشور و سفارت اسرائیل در بوداپست روبرو شده است.
ماجرای دیدار احمدینژاد با خاخامهای یهودی چیست؟
سفارت اسرائیل و جامعه یهودیان او را به دلیل مواضعش «منکر هولوکاست» دانسته و سفر او به بوداپست را محکوم کردند.
سفارت تلآویو در بوداپست به دانشگاهی که آقای احمدینژاد را دعوت کرده اعتراض کردند و گفتند از فردی که بارها هولوکاست را انکار کرده نباید دعوت میشد.
این سفارتخانه حضور محمود احمدینژاد در این دانشگاه مجارستان را به عنوان یکی از افراد انکار کننده هولوکاست، توهین به ۶۰۰ هزار یهودی کشته شده در این کشتار جمعی و نسلکشی خواند.
در بیانیه این سفارتخانه یادآوری شده که سفر رییسجمهوری اسبق ایران با سالگرد هولوکاست همزمان شده است.
دو نهاد جامعه یهودیان مجارستان و یک گروه مدافع حقوق یهودیان دیروز در بیانیهای مشترک احمدینژاد را یک فرد «ضد یهودی» خواندند. آنها همچنین در این بیانیه، حضور او را در مجارستان محکوم کردند و خواهان توضیح در این مورد از دانشگاه لودوویکا شدند.
دولت مجارستان نیز واکنش نشان داد و گفت که این سفر صرفا دانشگاهی است و هیچ ارتباطی به دولت ندارد.
آقای احمدی نژاد در گذشته بارها نسلکشی یهودیان را در جریان جنگ جهان دوم، «افسانه» و «دروغ» خوانده است. او همچنین هولوکاست را «عملیات روانی برای زمینهسازی تأسیس کشور اسرائیل» توصیف کرده بود.