گردشگران آمریکایی و فرانسوی در افغانستان تحت حکومت طالبان چه میکنند؟
در حالی که سالها جنگ و ناامنی، افغانستان را برای گردشگران خارجی به منطقه ممنوعه تبدیل کرده بود، اکنون با کاهش خشونتها تعداد روزافزونی از گردشگران خارجی این کشور را برای تعطیلات خود انتخاب میکنند.
این گردشگران از کشورهای مختلفی همچون آمریکا، فرانسه و تایلند هستند و علیرغم هشدارهای کشورهای غربی، به افغانستان تحت کنترل طالبان سفر می کنند.
اسکار ولز کشاورز ۶۵ ساله آمریکایی که برای سومین بار به افغانستان سفر کرده، عاشق «زیباییهای بینظیر»، «کوههای باشکوه» و «مردم» این کشور است که به گفته او «همچون دوران باستان» زندگی میکنند.
او همراه «دیدیه گودین» وکیل ۵۷ ساله فرانسوی که برای دومین بار به افغانستان آمده، از جاذبههای تاریخی شهر مزارشریف مانند مسجد آبی قرن ۱۵ دیدن کردند.
گودین می گوید که سفرش راهی برای "ارتباط با مردم افغانستان" و کمک اندک به آنهاست. همچنین گروهی از گردشگران تایلندی به سرپرستی "نایوری چینتون" ۴۵ ساله، مالک یک آژانس مسافرتی در بانکوک، برای بررسی وضعیت به افغانستان آمدهاند.
علیرغم نگرانیهای امنیتی، چینتون احساس امنیت می کند و می گوید پس از بازگشت، برای معرفی افغانستان به عنوان مقصد گردشگری تلاش خواهد کرد. بر اساس آمار رسمی، تعداد گردشگران خارجی در افغانستان سال گذشته ۱۲۰ درصد افزایش یافت.
گردشگران در افغانستان با زیرساخت های ضعیف میزبانی از گردشگران، فقر شدید و آثار فرهنگی فرسوده روبرو میشوند. آنها همچنین باید نزد مقامات طالبان محلی ثبت نام کرده و قوانین سختگیرانه لباس را رعایت کنند. با این حال جذابیت اصلی این کشور در زیباییهای طبیعی و مهماننوازی مردم آن نهفته است.
گردشگر آمریکایی استفانی مایر که یک ماه را در افغانستان گذرانده، سفرش را "تجربه ای تلخ و شیرین" توصیف می کند؛ تلخ از آنجا که شاهد فقر و نابرابری زنان بوده اما شیرین به این دلیل که توانسته با مردم محلی ارتباط برقرار کند.
برخی از این گردشگران خارجی از شبکه های اجتماعی مانند گروه «تجربه سفر در افغانستان» در واتساپ برای تبادل اطلاعات سفر استفاده می کنند. گردشگری در افغانستان در حال افزایش است اما چالش های فراوانی از جنگ و خشونت گرفته تا محدودیت های دولت طالبان بر زنان همچنان پابرجاست.