تأیید اولین واکسن مالاریا در جهان

سازمان جهانی بهداشت (WHO) استفاده از اولین واکسن مالاریا را در آفریقا تایید کرد.
سازمان جهانی بهداشت استفاده از واکسن ساخت «GlaxoSmithKline» را برای ساکنان پایین صحرای آفریقا و سایر مناطق مجاور با سطح متوسط تا بالای انتقال تجویز کرده است.
سازمان جهانی بهداشت توزیع و تزریق گسترده اولین واکسن مالاریا را توصیه کرده و کارشناسان امیدوارند این اقدام بتواند سالانه جان ده ها هزار کودک را در سراسر آفریقا نجات دهد.
"تدروس آدهانوم" دبیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت: پس از یک برنامه آزمایشی موفق در سه کشور آفریقایی، واکسن RTS,S باید به طور گسترده در دسترس قرار گیرد.
براساس دادههای موجود، مالاریا سالانه منجر به مرگ بیش از ۵۰۰ هزار نفر میشود که نمیی از آنها در آفریقا هستند و بالغ بر ۲۶۰ هزار نفر از این تعداد کودکان زیر ۵ سال را شامل میشود؛ به گفته کارشناسان واکسن توسعه داده شده برای این بیماری بینقص نیست اما میتواند وضعیت کنونی را بهبود بخشد.
مالاریا مهمترین بیماری انگلی و یکی از مسایل مهم بهداشتی تعدادی از کشورها بخصوص کشورهای منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا است. بیماری مالاریا با نامهای دیگری چون پالودیسم، تب و لرز، تب نوبه و تب متناوب نامیده میشود.
واکسن RTS,S توسط یک شرکت دارویی انگلیسی تولید شده و از زمان شروع آزمایشات روی این واکسن در سال ۲۰۱۹، بیش از ۸۰۰ هزار کودک در غنا، کنیا و مالاوی این واکسن را دریافت کرده اند.
تب و لرز، سردرد و درد عضلانی از جمله نشانههای ابتلا به بیماری مالاریا است.