هفته فرهنگ و هنر| غمنامه مطبوعات، طعنه نمایشها و فروش سینماها
مرورى بر فعاليتهاى هنرى و فرهنگی ایران در یک هفته
به گزارش بیبیسی، هفتهای که آخرین نفسهای چهاردهمین جشنواره بیرونق شعر فجر در آن کشیده شد، و باز جامعه به شاعرانی که یک ماه شعر خواندند و صله گرفتند، اعتنایی نکرد، منتقدین فیلم، جشن مستقل شان را برگزار کردند و برندهها را شناختند، اما جشن شان بیگفتگو نماند.
اول هفته با اعلام خبر انتقال محمدرضا شجریان به بیمارستان، انگار هولی دیگر دست داد و نفسهایی در لحظه ایستاد. تا آنکه نگرانی رفع شد، تصویری از استاد آواز ایران منتشر شد و بیمارستان جم بعد چند روز خبر داد که وی مرخص شدهاست.
یک ماه بعد از آخرین حلقه زنجیر مصیبتهایی که ایران دید، مجلاتی هم منتشر شدند، کمترشان بییاد نومیدیها و مصیبتهای پاییزی گذشتند.
از میان همه هنرها، سینما همچنان حال بهتری داشت. فیلم «مطرب» در یک قدمی «هزارپا» از ۳۶ میلیارد تومان گذشت، هزارپا ۳۸ میلیارد تومان فروخت. سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر روزهای پرحاشیهای را پشت سر گذاشته؛ از تحریم جشنواره توسط هنرمندان، تا لغو برگزاری مراسم افتتاحیه نکات جنجالی حول و حوش این دوره جشنواره است.
بازار کتاب هم با انتشار کتابهای تازه مجوز گرفته، حال بهتری داشت. گرچه بازار کتابفروشان کنار خیابانها از کتابفروشیها داغتر بود و هنوز کتابهای قاچاق بیمجوز، بازار بهتری داشت.
با وجود تعطیلات گاه به گاه، ولی بیننده تئاتر فراوان بود. سالنهای نمایش هم با نکتهها و اشارات بین صحنهها فرصتی بودند برای همدلی و حضور. اما همچنان شکایت از وضعیت روزنامهها و زندگی روزنامهنگاران در اوج بود، آنها که همچنان خطر میکنند و دست و پا میزنند ولی از وضعیت تیراژهایشان پیداست که مردم را راضی نمیکنند. در این میان وضعیت مجلات بهتر از پیش است. نسل جوان با انتشار مجلات تخصصی، در شکلهای نو و با ابتکارات تازه، میز روزنامه فروشها و دفتر کتاب فروشیها را رونق دادهاند.