تولد نوزادهایی با سه تا پنج والد در انگلیس برای اصلاح نوع بشر!
گروهی از متخصصان ژنتیک و باروری در نیوکاسل انگلیس توانستهاند با استفاده از اسپرمها و تخمکهای سه یا حتی پنج زن و مرد، جان نوزادانی را که به علت ابتلا به میتوکندری چند ساعت بیشتر عمر نمیکردند نجات دهند.
این نوزادان «سهوالدی» و شاید حتی پنجوالدی همین هفته گذشته در مرکز جهانی باروری نیوکاسل به دنیا آمدهاند. تولد این نوزادان در راستای تلاش محققان برای غلبه بر بیماری کشنده میتوکندری است که یاختههای انرژی را از بین میبرد.
این دانشمندان روشی پیشگام را به کار گرفتهاند که در آن، هستههای بارور تخمک مادر را میگیرند و در تخمک هستهزدوده اهدایی قرار میدهند.
عجیب اما واقعی؛ تولد دوقلوها از دو پدر!
به گفته سازمان باروری و رویانشناسی انسان، «شمار اندکی نوزاد» با استفاده از دیانای یک «مادر دوم» به دنیا آمدهاند.
هنوز مشخص نیست این روش تا چه حد موفقیتآمیز بوده است اما اگر موفقیت کامل حاصل شود، این روش میتواند جان نوزادانی را که چند ساعت بیشتر عمر نمیکردند نجات دهد.
با این حال این روش از نظر اخلاقی بسیار مورد مناقشه است و پژوهشگران نیوکاسل با به دنیا آوردن این نوزادان حد و مرز اخلاقیات و فناوری پزشکی را فراتر بردهاند تا کودکی فرصت یابد میراث ژنتیکی کشندهای را از سر بگذراند.
دوقلوهای امریکایی در دو سال مختلف به دنیا آمدند!
به گفته پروفسور فرانسیس فلینتر، عضو شورای اخلاقزیستی نافیلد و سازمان باروری و رویانشناسی انسان، «در بسیاری از کشورهای دیگر، این روش درمان برای اختلالات میتوکندری غیرقانونی است. حتی در انگلیس نیز مجوز را فقط مورد به مورد صادر میکنند و به ارائه شواهدی مبنی بر نامحتمل بودن کارسازی سایر درمانها نیاز دارد.»
برخی معتقدند این به اصطلاح «نوزادهای سه والدی» ممکن است آغازگر راهی باشند که به انسانهای دستکاریشده ژنتیکی بینجامد.