محمدباقر قالیباف دوباره به عنوان رئیس مجلس ایران انتخاب شد
محمدباقر قالیباف، روز سهشنبه هشتم خرداد با کسب ۱۹۸ رای از مجموع ۲۸۷ رای بار دیگر برای یکسال به عنوان رئیس مجلس شورای ایران انتخاب شد.
در جلسه علنی امروز (سهشنبه ۸ خرداد ماه) مجلس شورای ایران، اسامی محمد باقر قالیباف منتخب تهران، منوچهر متکی منتخب تهران و حجتالاسلام مجتبی ذوالنوری منتخب قم به عنوان سه داوطلب ریاست مجلس دوازدهم اعلام شد.
نمایندگان مجلس شورای ایران روز سهشنبه هشتم خرداد محمدباقر قالیباف را برای یکسال به عنوان رئیس دوره دوازدهم این مجلس انتخاب کردند.
گزارش تحلیلی | آیا قالیباف رئیس مجلس باقی میماند؟
قالیباف توانست روز سهشنبه ۸ خرداد با وجود دو رقیب دیگر، مجتبی ذوالنوری و منوچهر متکی، از مجموع رأی ۲۸۷ نماینده، رأی مثبت ۱۹۸ نماینده را به دست آورد.
مجتبی ذوالنوری و منوچهر متکی دو کاندیدای دیگر تصدی صندلی ریاست مجلس شورا، به ترتیب ۶۰ و ۵ رای آوردند و آرای باطله نیز ۲۴ رای بود.
حمید رضای حاجی بابایی با ۱۷۵ رای نائب رئیس اول و علی نیکزاد ثمری نیز با ۱۶۹ رای نائب رئیس دوم شدند.
محمدباقر قالیباف کیست؟
رئیس مجلس شورا یکی از چهرههای مطرح در فضای سیاسی ایران است.
محمدباقر قالیباف که متولد اول شهریور ۱۳۴۰ در طرقبه در حومه شهر مشهد است، بهاصطلاح «همشهری» علی خامنهای، رهبر ایران است.
محمدباقر قالیباف از سال ۱۳۹۹ ریاست قوه مقننه را بر عهده دارد.
محمدباقر قالیباف در ابتدا بیشتر به عنوان یک چهره نظامی شناخته میشد و سابقه فعالیت در نیروی انتظامی، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا و نیروی هوایی سپاه پاسداران را در کارنامه خود دارد. او بعد شهردار تهران شد و پس از ورود به مجلس از حوزه انتخابیه تهران، به عنوان نماینده مجلس و رئیس انتخاب شد.
قالیباف با پیروزی انقلاب به بسیج پیوست و راهی مناطق غرب کشور شد و با آغار جنگ تحمیلی هم به عضویت سپاه پاسداران درآمد و به جبهههای جنوب غرب اعزام شد.
وی در سال ۱۳۶۱ فرمانده تیپ امام رضا (ع) و پس از یک سال فرمانده لشکر ۵ نصر خراسان شد و بعد از پایان جنگ ایران و عراق فرمانده قرارگاه نجف بود و سپس به جانشینی نیروی مقاومت بسیج منصوب شد.
قالیباف در سال ۱۳۷۳ به عنوان فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا انتخاب شد و سه سال پس از آن، یعنی در سال ۷۶ با حکم رهبر ایران، به سمت فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب منصوب شد.
وی در سال ۱۳۷۹ دوباره با حکم رهبر ایران به عنوان فرمانده نیروی انتظامی منصوب شد و در سال ۱۳۸۱ از سوی محمد خاتمی، رئیسجمهور دولت اصلاحات رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شد.
قالیباف در شهریورماه سال ۸۴ کاندیدای ریاست جمهوری شد، در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، محمود احمدینژاد به پاستور راه یافت و قالیباف با رای شورای اسلامی شهر تهران به عنوان شهردار پایتخت انتخاب و در سال ١٣٨٨ نیز با حکم این شورا در سمت خود ابقا شد.
وی در سال ۱۳۹۲ برای بار دوم کاندیدای ریاست جمهوری شد و در نهایت حسن روحانی ردای ریاست جمهوری را به تن کرد و قالیباف برای بار سوم به عنوان شهردار تهران انتخاب شد.
در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ نیز قالیباف از جمله کاندیداها بود، که در روزهای منتهی به انتخابات به نفع ابراهیم رئیسی انصراف داد.
وی از خرداد ماه ۱۳۹۹ به عنوان نماینده نخست مردم تهران به مجلس شورای ایران راه یافت، و به عنوان ششمین رئیس مجلس شورای ایران این مسئولیت را برعهده گرفت. قالیباف اکنون در خرداد ماه ۱۴۰۳ نیز برای دومین دوره متوالی عهدهدار اداره قوه مقننه است.
علیرغم همه تخریبها، قالیباف دوباره به عنوان رئیس مجلس ایران انتخاب شد
قالیباف با وجود رسیدن به ریاست مجلس، همچنان در فضای سیاسی ایران یکی از نامزدهای احتمالی رسیدن به مقام بالاتر یعنی ریاستجمهوری در نظر گرفته میشود.