بعد از قطع روابط بلیز با اسرائیل؛ درباره این کشور آمریکای لاتینی چه میدانیم؟
بلیز دومین کشور در آمریکای لاتین است که روابط دیپلماتیک خود با اسرائیل را تعلیق کرده است.
دولت بلیز روز سهشنبه در بیانیهای اعلام کرد که روابط دیپلماتیک خود با اسرائیل را به دلیل حمله به نوار غزه به حالت تعلیق درآورده است.
در این بیانیه آمده است که دولت بلیز اعتبارنامه سفیر اسرائیل در بلموپان، پایتخت بلیز را پس گرفته و همه فعالیتهای نماینده خود در اسرائیل را به حالت تعلیق درآورده است.
دولت بلیز در این بیانیه همچنین قتل «غیرنظامیان بیگناه» فلسطینی را محکوم کرده است.
بلیز دومین کشور آمریکای لاتین است که پس از بولیوی (اول نوامبر) اعلام میکند که روابط دیپلماتیک خود را با اسرائیل از زمان آغاز درگیریها قطع میکند. کلمبیا، شیلی و هندوراس نیز به نوبه خود سفرای خود را برای مشورت فراخواندهاند.
بلیز؛ گوهر مرموز آمریکای لاتین
بلیز کشوری در آمریکای مرکزی و غرب اقیانوس اطلس است. از شمال با مکزیک از غرب با گواتمالا و از جنوب با هندوراس مرز مشترک دارد.
بلیز کم جمعیتترین و کوچکترین کشور منطقه آمریکای مرکزی بهشمار میآید. جمعیت این کشور ۴۲۰ هزار نفر و زبان رسمی آن انگلیسی است.
جنگلهای استوایی بیشتر بلیز را پوشاندهاست. در جنوب بلیز کوههای مایا جای دارد و شمال عمدتاً باتلاقی و کم ارتفاع است.
رودهای مهم این کشور، هندو، بلیز، و نیو هستند.
بلیز دارای آب و هوایی نیمه استوایی، گرم و مرطوب است. با اين حال، بارندگی در آن سنگین است، ولی فصل خنک از فوریه تا مه است.
همچنین اين کشور دارای اقلیمی صاف و مسطح، دشتهای باتلاقی در امتداد ساحل و کوههای پست در جنوب است.
بلندترین نقطه بلیز، قله دویلز دیلایت نام دارد که با ۱۱۶۰ متر ارتفاع در جنوب بلیز واقع شدهاست، قله ویکتوریا نیز با ۱۱۲۲ متر ارتفاع، دیگر قله مرتفع بلیز بهشمار میرود.
از مهمترین شهرهای بلیز میتوان به بلیزسیتی ۶۳ هزار نفر، سان ایگناسیو ۲۲ هزار نفر، اورنج واک ۱۶ هزار نفر و دانگریگا ۱۱ هزار نفر اشاره کرد.
مکانهای توریستی بلیز با تنوع طبیعی خیرهکننده و فرهنگ غنی و منحصربهفردشان که نشاندهنده سنتها و شکوه تاریخی آنها است، متمایز هستند.
از بهترین مکانهای گردشگری بلیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ذخیرهگاه آنبرس کیه
- فانوس دریایی مرجانی و گودال آبی بزرگ
- روستای پلاسنسیا
- جزایر تورنف
- جزیره کی کولکر