بریتانیا| درخواست پارلمان از دولت برای نظارت بر بهرهبرداری اخوان از بحران كرونا
یک نماینده برجسته در مجلس بریتانیا روز چهارشنبه از دولت خواسته است که گزارش ها درباره نگرانی ها نسبت به افزایش فعالیت های سازمان تروریستی "اخوان المسلمین" و بهرهبرداری این گروه از همه گیری ویروس کرونا (کووید19) ارائه کند.
یک نماینده برجسته در مجلس بریتانیا روز چهارشنبه از دولت خواسته است که گزارش ها درباره نگرانی ها نسبت به افزایش فعالیت های سازمان تروریستی "اخوان المسلمین" و بهرهبرداری این گروه از همه گیری ویروس کرونا (کووید19) ارائه کند.
به نوشته سایت " ذا نشنال"، یکی از سؤالاتی که توسط نماینده " آندرو روزندیل " 54 ساله در وب سایت مجلس عوام انگلیس ( پارلمان ) مطرح شده است، پیرامون تشدید میزان فعالیت های این گروه تندرو در بریتانیا و جهان بود.
این امر همزمان با بروز احساس ترس از سواستفاده این گروه تندرو از همه گیری کرونا "کووید19" جهت گسترش قلمروی آن مطرح می شود.
روزندیل از «پریتی پتل» وزیر کشور درباره ارزیابی خود از افزایش فعالیت گروه اخوان در بریتانیا به دلیل رکود اقتصادی پرسید.
طی سوال مشابهی به دومنیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا، این سیاستمدار محافظه کار خواستار ارزیابی " تاثیر رکود اقتصادی جهانی بر سطح فعالیت گروه اخوان در رابطه با لشکرآرایی خارج از کشور" شد.
با توجه به روابط تنگاتنگ گروه " اخوان " با گروه های تروریستی، نگرانی ها در مورد افزایش نفوذ اخوان در بريتانيا افزایش یافته است.
سال گذشته ایالات متحده آمریکا به طور جدی در حال بررسی تروریستی خواندن گروه " اخوان " بود.
روزندیل در سال 2014 میلادی، طی کنفرانس حزب محافظه کار گفت: " فکر می کنم برای مدت طولانی که بیش از حد طول کشید مدارا می کردیم. من بر این باور هستم که اگر اقدامی انجام دهیم، این نه تنها کار درستی محسوب می شود بلکه کاری خواهد بود که باید انجام بشود."
وی افزود: " این نشان می دهد که دولت محافظه کار با چنین جنایاتی در کشور مدارا نمی کند. ما باید اقدامات سختگیرانه تری انجام دهیم و در صورت لزوم از فعالیت افراد و سازمان ها در کشور ما جلوگیری کنیم."
هواداران «گروه اخوان» مقیم بریتانیا نقش برجسته ای را در مبارزه علیه اجرای برنامه ضد افراط گرایی انگلستان، یعنی استراتژی «بازدارندگی» (prevent)، ایفا کردند.
نگرانی از تأثیر "اخوان المسلمین" بر شورای اسلامی بریتانیا "اماسبی" وجود داشت که این شورا بیش از 500 سازمان اسلامی تحت پوشش دارد و طبق گفته خود رویگرد آن عدم فرقه گرایی است.
در یک گزارش دولتی آمده است که گروه "اخوان المسلمین " تأثیر عمدهای بر شورا و انجمن اسلامی در بریتانیا دارد.
یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی سر جان جنکینز ، سفیر پیشین بریتانیا در عربستان سعودی و عراق تشکیل شده به منطور بررسی چگونه رویکرد پنهانکاری این جنبش، ردیابی تأثیر آن بر نهادهای مدنی را دشوار تر ساخته است.
با این حال، دولت هنوز نتایج گزارش سال 2015 درباره گروه "اخوان المسلمین" را که به عهده نخست وزیر سابق دیوید کامرون بود، به طور مفصل منتشر نکرد.
ماه گذشته، روزندیل، نماینده رومفورد در شهرستان اسکس، در مورد روابط انستیتو علوم انسانی اروپا و "اخوان المسلمین" پرسید.
وزارت کشور پاسخ داد كه نظرات و فعالیتهای شرکای "اخوان المسلمين" در بریتانیا مورد بررسی قرار میگیرند.
نگرانیهای روزافزون در میان اعضای کابینه بریتانیایی نسبت به افزایش نفوذ "اخوان المسلمین" در این کشور پس از کاهش محدودیتهای حاکم بر ارتباطات رسمی وزارت کشور و شورای اسلامی بریتانیا وجود دارد.
همچنین معلوم است که رابطه محکم و استوار میان هیئت بهداشت عمومی در بریتانیا که مسئول مقابله با کروناویروس در این کشور است و شورای اسلامی بریتانیا وجود دارد که به این هیئت در راستای راه اندازی برنامه های آگاهی دهی کمک میکند.
بریتانیا تا صبح امروز چهارشنبه بیش از 161 هزار و 145 مورد ابتلا وبیش از 21 هزار و 678 مورد فوت به ثبت رسانید.
در حال حاضر جهان در تلاش برای مهار شیوع این بیماری است؛ پس از آنکه آمار مرگومیر روز چهارشنبه در جهان به 218 هزار و 770 نفر افزایش یافت و تعداد مبتلایان به حدود 3.15 میلیون نفر رسید، در حالی که 65 هزار و 316 نفر هم نفر بهبود یافته و ترخیص شدهاند.
قرار است که وزرارتهای کشور و امور خارجه بریتانیا در عرض هفت روز به پرسشهای روزندیل پاسخ بدهند.
فوریه گذشته، نمایندگان پارلمان بریتانیا خواستار ممنوعیت فعالیت گروه "اخوان المسلمین" و تروریستی خواندن این گروه شدند. و سیاستمداران از تعصب این گروه نسبت به سایر مذاهب و پنهان کردن خود در مساجد انتقاد کردند.