سرمایهگذاری ۴۵۰ میلیون دلاری سازمانهای خیریه، برای کمک به کاهش انتشار گاز متان
۱۲ موسسه خیریه بزرگ، آمادگی خود را برای سرمایهگذاری ۴۵۰ میلیون دلاری، طی سه سال آینده برای کمک به اقدام در راستای مقابله با انتشار گاز متان اعلام کردهاند.
حدود دوازده موسسه خیریه بزرگ روز شنبه اعلام کردند که ۴۵۰ میلیون دلار طی سه سال آینده سرمایهگذاری خواهند کرد تا به کشورها برای مقابله با انتشار گاز متان، دومین گاز گلخانهای مهم، که به کانون جدید مذاکرات جهانی آب و هوا تبدیل شده، کمک شود.
خیریههایی از جمله صندوق زمین بزوس، نهاد بشردوستانه بلومبرگ و بنیاد آب و هوای سکویا به تسریع کاهش تدریجی انتشار متان و سایر گازهای گلخانهای به غیر از دیاکسید کربن کمک خواهند کرد.
این اعلامیه در حالی منتشر شد که امروز شنبه، ایالات متحده، امارات و چین در حال آماده شدن برای ارائه چندین بیانیه در نشست آب و هوای سازمان ملل (COP28) درخصوص جمع آوری بودجه بیشتر برای رسیدگی به موضوع گاز متان هستند، زمانی که کشورها در حال ارائه طرحهای جدید برای کاهش این انتشار هستند.
کارشناسان آب و هوا میگویند گنجاندن تلاشهای مرتبط با کاهش گاز متان در یک توافقنامه الزامآور قانونی، یک اولویت است.
متان پتانسیل گرم شدن بیشتری نسبت به دیاکسید کربن دارد، اما در اتمسفر، تنها در عرض چند سال در مقایسه با دیاکسید کربن که چند دهه تجزیه آن طول میکشد، تجزیه میشود، یعنی کاهش انتشار متان میتواند تاثیر سریعتری از نظر کاهش تغییرات آب و هوا داشته باشد.
متان از منابع مختلفی از جمله تولید نفت و گاز، کشاورزی، محلهای دفن زباله و ضایعات مواد غذایی منتشر میشود.
بیش از ۱۵۰ کشور از سال ۲۰۲۱ تعهد دادهاند که تا سال ۲۰۳۰ انتشار گاز متان را تا ۳۰ درصد نسبت به سطح آن در سال ۲۰۲۰ تحت تعهد جهانی متان به رهبری ایالات متحده و اتحادیه اروپا، کاهش دهند، اما تعداد کمی از آنها جزئیاتی در مورد چگونگی دستیابی به این هدف ارائه کردهاند.
شرکت تحقیقاتی کایروس که انتشار گازهای متان را دنبال میکند، روز جمعه گفت که علیرغم این تعهد، انتشار متان کاهش نیافته و حتی در برخی نقاط نیز در حال افزایش است.