یک شگفتی تکان دهنده؛ بچهها چه زمانی باید در اتاق خودشان بخوابند؟
متخصصان مراقبتهای بهداشتی در مورد فواید و مضرات خواب مشترک کودکان با والدین خود همواره اختلاف نظر داشتهاند.
در حالی که برخی از کارشناسان به دلایل ایمنی نسبت به نگه داشتن کودک در رختخواب والدینش هنگام خواب هشدار دادهاند، برخی از والدین توضیح دادهاند که خواب مشترک کودک با والدین خود، تخت آنها را به فرزندانشان نزدیکتر میکند.
یکی از مربیان بهداشت هندی به نام میکی مهتا، مدعی شد که لازم است کودکان در هنگام خواب با والدین خود در یک رختخواب شریک باشند و از روش غربیها برای قرار دادن کودک در اتاق خواب خود در سن دو یا سه سالگی انتقاد کرد. او معتقد است که سن هفت سالگی برای جدا کردن کودک از تخت والدینش و خوابیدن او در اتاق شخصی خود سن مناسبی است.
نورونهای آینهای
مهتا در توصیه خود به ترکیبی از علوم اعصاب و علم وامگرفته اشاره کرد و توضیح داد که نورونهای آینهای کودکان تا سن هفت سالگی کار میکنند و بسیار حساس هستند.
نورونهای آینهای در مغز زمانی فعال میشوند که فرد افرادی را در حال انجام کاری میبیند و همچنین یاد میگیرد که چگونه به آن کارها واکنش نشان دهد. نورونهای آینهای یکی از مهمترین اکتشافات علوم اعصاب در دهه گذشته هستند و برای چگونگی یادگیری مهارتها و نحوه تعامل ما با دیگران ضروری هستند.
اگرچه به خوبی درک شده که خواب زمانی است که ما خاطرات را پردازش و تثبیت میکنیم، اما هیچ مدرکی برای حمایت از ادعای مهتا مبنی بر اینکه نورونهای آینهای به طور ناخودآگاه در طول خواب یاد میگیرند، وجود ندارد.
منفینگری ناخودآگاه
مهتا در ادامه در کلیپ پخش شده در اینستاگرام توضیح داد که ضمیر ناخودآگاه کودک در طول خواب غرق در منفیگرایی است و خوابیدن او با والدین در برابر این افکار از او محافظت میکند و گفت: «[کودک] خواب میبیند. سیگنال ترس و فوبیا در کودک موج میزند، چراکه ضمیر ناخودآگاه او ظریف است و همه چیز را تسخیر میکند.»
سفر اختری
مهتا گفت طبق سفر اختری، بچهها گریه میکنند. ادرار میکنند. منظور مهتا به طور منطقی توضیح داده نشد، اما اساساً اعتقاد بر این نیست که سفر اختری علم شناختهشده یا قابل اعتمادی است.
مهتا ادامه داد: «نه استراحت، نه بهبودی، نه تعمیری وجود دارد.»
حجم عظیمی از مزخرفات
دکتر مونا امین، متخصص اطفال، اظهار داشت: «وای خدای من، تا به حال این همه مزخرف را در یک [ویدئو] از یک مرد نشنیده بودم.»
وی ادامه داد: این القا میشود که کودکان به دلیل ضربه، ترس و جدایی، رختخواب را خیس میکنند اما اینطور نیست. او توضیح داد: خیس کردن تخت در بسیاری از کودکان به دلیل ناپختگی مثانه و نه به دلیل اضطراب شایع است.
دکتر امین توضیح داد: کودکان برای اینکه احساس کنند به مدت هفت سال در کنار مادر خود بخوابند، نیازی ندارند. خواب مستقل از نظر رشدی معمول است و در واقع میتواند به معنای خواب بهتر برای نوزاد و والدین باشد.
به صورت شهودی و علمی
در کمال تعجب، آمریتا صراف، مشاور خواب کودکان، با دیدگاه مهتا در مورد خواب مشترک موافق است و مینویسد: «ببینید، همخوابی همیشه سالمتر و بهتر است و من به کسی که با بچههای خود نمیخوابد انگ نمیزنم، زیرا هر کس حق دارد کاری را که میخواهد انجام دهد.» این برای آنها مناسب است، اما او میخواست بگوید آنچه مهتا گفت درست است.
از نظر شهودی و علمی، اگر کودکی دچار اختلال خواب باشد، خواب آرامی نخواهد داشت. این میتواند منجر به انواع مشکلات رشدی و رفتاری شود. اما هیچ مدرک علمی وجود ندارد که اختلالات خواب در کودکان را با سفرهای اختری مرتبط کند.
ضربان قلب مادر
مهتا همچنین ادعا کرد که وقتی نوزاد به ضربان قلب مادرش نزدیک میشود، ریتمهای خود را همگام میکند. اگرچه او نه پزشک است و نه دانشمند، بلکه مربی زندگی، کارآفرین سلامت و تندرستی، و صاحب سالنهای ورزشی زنجیرهای است، برخی از ایدههای او دارای پشتوانه علمی هستند، مانند این ایده که خواب مشترک منجر به ضربان قلب همآهنگ میشود.
مهتا میگوید اگر کودکی خواب بدی ببیند، یکی از والدین نزدیک میتواند او را آرام کند.
همگامسازی ضربان قلب
یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان داد افرادی که با هم میخوابند ریتم قلب خود را برای مدت طولانی هماهنگ میکنند. اما هیچ مدرکی مبنی بر ضروری بودن این امر برای رشد اولیه کودک وجود ندارد، و اینگونه نیست که کودکان به طور طبیعی ضربان قلب نامنظمی دستت باشند که باید اصلاح شود.
اختلال نبض
برای کودکانی که از ضربان قلب نامنظم رنج میبرند، میتوانند نشانهای از بیماری باشند و پزشکان تأیید میکنند که با گوش دادن به ضربان قلب والدین نمیتوان آن را اصلاح کرد، بلکه به درمانهای پزشکی خاصی نیاز دارند و توصیههای مهتا را در این حوزه پیشنهاد نمیکنند.