از گرمازدگی تا سرخک؛ بیماریهای شایع در فصل تابستان
گرما و دمای بالا، کل بدن از جمله پوست، چشم و سیستم معده را تحت تأثیر قرار میدهد و اگر اقدامات احتیاطی در این شرایط انجام نشود، ممکن است گرفتار بیماریهای شایع تابستانی شویم
در این مطلب با استناد به گزارش وبسایت «neubergdiagnostics» به معرفی بیماریهای شایع در فصل تابستان و توصیهها برای جلوگیری از آنها میپردازیم.
گرمازدگی
گرمازدگی، بیماری شایع در فصل تابستان است که در اثر قرار گرفتن طولانی مدت در دمای بالا ایجاد میشود و با سردرد، خشکشدن پوست، گرفتگی عضلات، ضعف، استفراغ، افزایش ضربان قلب یا تنفس سخت، همراه است.
کم آبی بدن
کم آبی بدن بیماری شایع دیگر تابستان است کم آبی زمانی اتفاق میافتد که بدن شما مقدار آب مورد نیاز خود را دریافت نمیکند.
اوريون
اوريون هم در گروه بیماریهای تابستان قرار میگیرد که در اوج تابستان، عمدتاً در کودکان، رخ میدهد. اوریون بیماری ویروسی بسیار مسری به شمار میآید.
آبله مرغان
آبلهمرغان هم یکی از شایعترین بیماریهای فصل تابستان معرفی میشود. این بیماری بهصورت جوشهای کوچک و پر مایع همراه با تب دیده میشود.
این ویروس از طریق قطرات موجود در محیطی که فرد آلوده در آنجا ترشحاتی داشته است، منتقل میشود.
سرخک
سرخک هم جزو بیماریهای شایع در تابستان است که راه انتقال آن مانند آبلهمرغان است و معمولا مخاط پشت حلق را آلوده میکند. علائم اولیه آن شامل تب بالا، سرفه، آبریزش بینی، گلودرد و قرمزی چشم است. این علائم بعداً به بثورات سرخک و لکههای کوچک سفید داخل دهان تبدیل میشوند.
آفتابسوختگی
آفتابسوختگی ناشی از اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید است که به سلولهای پوست آسیب میرساند. قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه مضر فرابنفش خورشید ممکن است منجر به بثورات دردناک روی پوست شود.
افراد با نشانههای آفتابسوختگی، ابتدا دچار حالت لرز میشوند، بعد حالت تهوع، استفراغ و تب به سراغشان میآید. گاهی نشانههایی شبیه آنفلوآنزا هم در فرد دیده میشود.
توصیهها برای جلوگیری از ابتلا به این بیماریها
- مقدار زیادی آب بنوشید
- لباسهای گشاد و رنگ روشن بپوشید
- دستهای خود را قبل از پختوپز و حتی قبل از صرف غذا بشویید
- از کرم ضد آفتاب استفاده کنید
- کلاه و عینک آفتابی را فراموش نکنید