بانک جهانی در جریان COP28 برنامه خود را برای حمایت از بازارهای جهانی کربن اعلام کرد
بانک جهانی برنامههای بلندپروازانهای را برای رشد بازارهای جهانی کربن با یکپارچگی بالا اعلام کرد که بر این اساس قرار است ۱۵ کشور به درآمد حاصل از فروش اعتبارات کربن حاصل از حفظ جنگلهای خود دست یابند.
تا سال آینده، این کشورها بیش از ۲۴ میلیون از این ذخایر را تولید خواهند کرد و ممکن است تعداد آنها تا سال ۲۰۲۸ به ۱۲۶ میلیون برسد.
این ۱۵ کشور شیلی، کاستاریکا، ساحل عاج، جمهوری دموکراتیک کنگو، جمهوری دومینیکن، فیجی، غنا، گواتمالا، اندونزی، لائوس، ماداگاسکار، موزامبیک، نپال، جمهوری کنگو و ویتنام هستند.
این وجوه میتواند حدود ۲.۵ میلیارد دلار تحت شرایط مناسب بازار تولید کند که بیشتر آن به جوامع و کشورها باز میگردد.
این کشورها بخشی از مشارکت کربن جنگلی بانک جهانی (FCPF) هستند که از سال ۲۰۱۸ از برنامههای آزمایشی جهت ایجاد سیستمهای موثر برای طرحهای اعتبار کربن حمایت کرده است.
بانک جهانی با حمایت از پنج کشور از این کشورها در سال ۲۰۲۴، به دولتها و جوامع کمک میکند تا به بازارهای جهانی کربن دسترسی پیدا کنند.
انتظار میرود که تمامی ۱۵ کشور تا سال ۲۰۲۸ در موقعیتی باشند که بتوانند به بازارهای جهانی کربن بپردازند.
آجای بانگا، رئیس گروه بانک جهانی، گفت که این کشورها با برخورداری از منابع طبیعی، آماده بهرهمندی از بازارهای کربن با کسب درآمد از حفاظت از جنگلها و استفاده پایدارتر از زمینهای خود هستند.
وی افزود: «از طریق نقشه راه تعامل با بازارهای کربن با یکپارچگی بالا، ما با شرکای خود برای افزایش بازارهای کربن جهانی کارآمد، همکاری خواهیم کرد.»
وی تاکید کرد: «تجربه ما با FCPF و سایر ابتکارات، منجر به فرمولی شده که میتواند رشد بازارهای کربن کارآمد را تسریع کند و به وعدههای آنها برای مردم و سیاره زمین عمل کند.»