بازتاب گسترده شروع پرشور COP28 در روزنامههای بینالمللی
تصمیم اجرای صندوق ضرر و زیان در اولین روز برگزاری اجلاس COP28، با تمجید جامعه جهانی و بازتابی گسترده در رسانههای بینالمللی همراه بود.
این بازتاب رسانهای با پیامی در وبسایت رسمی شرکت پخش بریتانیا «بیبیسی» آغاز شد که این تصمیم را پیروزی COP28 برای کشورهای فقیر، در جنگی ۳۰ ساله که این مردمان در رنج مداوم سپری کردند تا منابعی از حمایت مالی از کشورهایی که بیشتر تحت تاثیر پیامدهای تغییرات آب و هوایی و اثرات مخرب آن قرار گرفتهاند و از ناتوانی مالی برای رهایی از این پیامدها رنج میبرند، توصیف کرد.
بیبیسی: پیروزی COP28 به سود کشورهای فقیر
بیبیسی، راهاندازی صندوق ضرر و زیان در اولین روز COP28 که اولین حمایت در آینده برای کشورهای آسیبدیده از اثرات تغییرات آب و هوایی، طوفانهای ویرانگر، خشکسالی یا سیل خواهد بود، را غافلگیرکننده توصیف کرد.
وی گفت که دکتر سلطان بن احمد الجابر، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته امارات متحده عربی و رئیس کنفرانس COP28 طرفین، با اعلام این تصمیم در روز اول کنفرانس، باعث شوک جمعی در افتتاحیه کنفرانس شد.
امارات متحده عربی و آلمان متعهد شدهاند که هر کدام ۱۰۰ میلیون دلار آمریکا حمایت مالی کنند و بریتانیا نیز ۴۰ میلیون پوند استرلینگ به صندوق و ۲۰ میلیون دیگر برای اهداف مربوط به تامین مالی آن متعهد شده است.
ژاپن نیز ۱۰ میلیون دلار کمک کرد و ایالات متحده هم سهم خود را ۱۷.۵ میلیون دلار به صندوق ضرر و زیان اعلام کرد.
این در حالی است که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در افتتاحیه COP28 اظهار داشت که گزارشها و آمارها به شکلی مطمئن بیان میکنند که سال ۲۰۲۳ گرمترین سال ثبت شده است و این مسئله باید برای همه رهبران جهان زنگ خطری باشد.
سیانان: امارات در COP28 تاریخساز است
از جمله واکنشهای مثبت رسانههای خارجی درباره راهاندازی COP28، گزارشی است که سیانان منتشر کرد. این گزارش حاکی از آن است که مذاکرهکنندگان بینالمللی در جریان مذاکرات روز اول اجلاس آبوهوای COP28 در دبی، رسماً صندوق «زیان و ضرر» را برای انتقال پول به این سازمان تایید کردند. کشورهایی که بیشترین تأثیر را از بحران آب و هوا دارند.
این شبکه آمریکایی به نقل از دکتر سلطان بن احمد الجابر، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته امارات متحده عربی و رئیس کنفرانس COP28 طرفین گفت: «ما امروز به یک پیشرفت تاریخی دست یافتیم. برای اولین بار در روز نخست کنفرانس طرفین تصمیم گرفته شد و به تصویب رسید که قبلا هرگز چنین اتفاقی نیفتاده است.»
به گفته این شبکه، این پیشرفت پس از سالها بحث در مورد اینکه چه کسی باید برای تأثیرات آب و هوایی پرداخت کند، رخ داد.
ایبیسی نیوز: COP28 از اهمیت بالایی برخوردار است
وبسایت آمریکایی ABC News نیز گزارشی منتشر کرد که در آن به اهمیت بسیار زیاد کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی (COP28) پرداخته که اولین فعالیتهای خود را از روز گذشته، پنجشنبه در اکسپوسیتی دبی آغاز کرد. امارات متحده عربی تاکید کرد که این کنفرانس تاثیری اساسی بر سیاستهای آب و هوایی آینده خواهد داشت.
این گزارش مقدمه خود را با توصیف شروع فعالیتهای کنفرانس به عنوان «مهمترین بحثها در مورد تغییرات آب و هوا» آغاز کرد، جایی که رهبران جهان، دانشمندان و فعالان محیطزیست در مورد بهترین استراتژیها در جهت کاهش موثر تغییرات اقلیمی در سالهای آینده بحث خواهند کرد، به ویژه از زمانی که کنفرانس در خط مقدم توسعه سیاستهای بلندپروازانه برای کاهش سریع تغییرات آب و هوایی و شدت دماهای بالا است.
بلومبرگ: COP28 امید جهان در مواجهه با هرج و مرج اقلیمی
در گزارش بلومبرگ هم آمده است که جهان امیدوار است کنفرانس COP28 طرفها که در حال حاضر در امارات برگزار میشود، به هرج و مرج اقلیمی که سیاره را تحت تاثیر قرار داده و باعث شده آن را به سطح درجه حرارت بیسابقه برساند، پایان دهد.
در گزارشی توسط خبرگزاری معروف آمریکایی آمده است که COP28 که فعالیتهای آن در اکسپوسیتی دبی آغاز شده، بزرگترین مذاکرات بینالمللی در مورد آب و هوا خواهد بود، زیرا بیش از ۷۰ هزار سیاستمدار، دیپلمات، فعال، سرمایهگذار و رهبر تجاری برای بحث پیرامون چگونگی مقابله با لغزش جهان به سمت یک فاجعه زیستمحیطی، در آن شرکت خواهند کرد.
سازمان ملل: COP28 در دبی در بحبوحه آرزوها برای مقابله با بحران تغییرات آب و هوایی راهاندازی شد
وب سایت UNFCCC تاکید کرد که کنفرانس COP28 یک لحظه حیاتی برای اقدام در راستای اجرای تعهدات آب و هوایی است.
در سال ۲۰۱۵، برای مقابله با تغییرات اقلیمی و اثرات منفی آن، ۱۹۷ کشور توافقنامه پاریس را در بیست و یکمین کنفرانس طرفین در پاریس به تصویب رساندند که کمتر از یک سال بعد لازمالاجرا شد و هدف آن کاهش چشمگیر انتشار گازهای گلخانهای جهانی و محدود کردن افزایش دمای کره زمین به ۱.۵ درجه سانتیگراد است که در قرن حاضر به ۲ درجه سانتیگراد رسیده است.
تمجید از مقامات دولتی و بینالمللی
به عنوان بخشی از جشن جهانی اجرای صندوق ضرر و زیان در COP28، دنیس فرانسیس، رئیس هفتاد و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ابراز اعتقاد کرد که این قطعنامه پیامی قوی به جامعه بینالمللی در مورد نیاز برای پیوستن به تلاشها در راستای مقابله با چالشهای تغییرات آب و هوایی ارسال میکند.
وی تاکید کرد که صندوق نقش محوری در مقابله با اثرات فزاینده تغییرات آب و هوایی بر کشورهای آسیبدیده از جمله کشورهای جزیرهای کوچک در حال توسعه و کشورهای در حال توسعه در مناطق گرمسیری خواهد داشت.
از سوی دیگر، جنیفر مورگان، وزیر امور خارجه آلمان و فرستاده ویژه برای اقدام بینالمللی آب و هوا، این تصمیم را با توجه به اینکه نشاندهنده «پیشرفت قابل توجه» در زمینه اقدامات اقلیمی است، ستایش کرد.
وی خاطرنشان کرد که صندوق، حمایتهای لازم را از کشورهایی که در حال حاضر از اثرات تغییرات آب و هوایی رنج میبرند، ارائه خواهد کرد تا آنها را قادر سازد تا با این اثرات سازگار شده و انعطافپذیری خود را افزایش دهند.
از سوی دیگر، Bhupinder Yadav، وزیر محیطزیست، جنگلها و تغییرات آب و هوایی هند، این تصمیم را ستود و آن را یک «دستاورد مهم» توصیف کرد و هند نیز حمایت قوی خود از اجرای این صندوق را تایید کرده و بر تعهد خود به تلاشهای جهانی برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی تاکید کرد.