بزرگترین اجلاس آب و هوا در جهان؛ سه دستاورد تاریخی در اولین روز COP28
اولین روز کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد موسوم به (COP28) به ریاست امارات شاهد سه دستاورد تاریخی و بیسابقه بود.
چند ساعت پس از آغاز کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد موسوم به (COP28)، در اکسپو سیتی دبی، گروهی از دستاوردهای تاریخی در سطح اقدامات اقلیمی اعلام شد که با واکنش دکتر سلطان بن احمد الجابر، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته امارات متحده عربی و رئیس COP28 همراه شد.
پیشتر دکتر الجابر اعلام کرد: آنچه که در روز اول کنفرانس اتفاق افتاد، یک دستاورد بیسابقه بود.
رئیس COP28 با ابراز خوشبینی نسبت به دستیابی به نتایج و راه حلهای بیشتر در جلسات کنفرانس طرفین که از امروز پنجشنبه در اکسپو سیتی دبی آغاز شد و تا ۱۲ دسامبر ادامه خواهد داشت، گفت: تمرکز ما بر تبدیل دیدگاهها و آرزوها به اقدامات عملی است که تغییر ایجاد میکند.
کاپ۲۸ عملیاتی کردن صندوق "زیان و خسارت" را اعلام کرد
واگذاری ریاست کنفرانس آبوهوایی کاپ ۲۸ به امارات
اولین جلسه عمومی کنفرانس آبوهوایی سازمان ملل موسوم به کاپ ۲۸ با سخنرانی «سامح شکری»، رئیس بیست و هفتمین نشست از مجموعه کنفرانسهای بینالمللی سالانه سازمان ملل درباره تغییرات اقلیمی آغاز شده است.
رئیس کنفرانس آبوهواییCOP27 ریاست کنفرانس COP28 در امارات را به دکتر سلطان بن احمد الجابر، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته این کشور واگذار کرد.
دکتر سلطان الجابر رئیس کنفرانس آب و هوایی سازمان ملل (کاپ ۲۸) در سخنرانی خود از تلاشهای رئیس کنفرانس (کاپ ۲۷) در کنفرانس سال گذشته در مصر تشکر کرد.
وی با بیان اینکه امارات کشور نماد بخشش، توسعه و پایداری است، گفت: «بر اساس پیامدهای علمی، زمان آن فرا رسیده است تا مسیری متفاوت را برای مقابله با بحران تغییرات آبوهوایی پیدا کنیم.»
وی در ادامه گفت: «همه ما نقش بزرگی را در مبارزه با بحران اقلیمی ایفا میکنیم و باید بهترین مسیر را برای غلبه بر چالشها آن پیدا کنیم.»
رئیس COP28: اجلاس آب و هوایی دبی با اجلاسهای قبلی متفاوت است
عملیاتی کردن صندوق "زیان و خسارت"
مهمترین دستاوردهای اولین روز COP28، عملیاتی کردن صندوق جبران "زیان و خسارت" اقلیمی بود.
ریاست کنفرانس آب و هوایی سازمان ملل (کاپ ۲۸)، در جریان اولین جلسه عمومی، عملیاتی کردن صندوق جبران "زیان و خسارت" اقلیمی را اعلام کرد.
بلافاصله پس از صدور این تصمیم، امارات اعلام کرد که ۱۰۰ میلیون دلار به این صندوق کمک کرده است.
دکتر سلطان بن احمد الجابر، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته امارات متحده عربی و رئیس کنفرانس تغییرات آب و هوایی (کاپ۲۸)، پس از اعلام عملیاتی کردن صندوق "زیان و خسارت" گفت: من این تصمیم تاریخی را به همه تبریک میگویم. این یک سیگنال مثبت به جهان و کارمان است.
در همین حال، شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر امور خارجه و همکاریهای بینالمللی امارات، عملیاتی کردن این صندوق را به جهانیان تبریک گفت و از کمک امارات به آن با مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار خبر داد.
بریتانیا تا ۶۰ میلیون پوند به صندوق، آلمان ۱۰۰ میلیون دلار، آمریکا ۱۷.۵ میلیون دلار و ژاپن ۱۰ میلیون دلار کمک کردند.
دیدار شیخ «محمد بن زاید» با پادشاه «چارلز سوم» در حاشیه COP28
تصویب دستور کار COP28
اولین روز COP28، همچنین سومین دستاورد تاریخی را به ثبت رساند و آن تصویب دستور کار COP28 است که هدف آن تنظیم مجدد اقدام جهانی آب و هوا با توجه به چشمانداز اقدام اقلیمی در دو سال آینده است.
استیل گفت که کشورهای عضو قرار است اولین گزارش خود را در مورد شفافیت در مورد اقدامات آب و هوایی از سال ۲۰۲۴ ارائه کنند و این گزارشها هر دو سال یک بار ارائه میشود.