بانک مرکزی افغانستان ۱۳ میلیون دلار را حراج کرد
به منظور حفظ ارزش پول محلی، بانک مرکزی افغانستان اعلام کرد که ۱۳ میلیون دلار را از طریق حراجی وارد بازار کرد.
بانک مرکزی افغانستان با انتشار بیانیهای، از تمام بانکها، شرکتهای صرافی و موسسات خدمات مالی درخواست کرده است تا در این حراجی شرکت کنند.
برندگان این حراجی موظف هستند پس از پایان مراسم، حسابهای خود را تصفیه کرده و مبلغ نقدی را در اختیار بانک مرکزی قرار دهند.
تزریق دلار به بازار در شرایطی صورت میگیرد که نرخ یک دلار آمریکا در کابل به ۸۵.۵ افغانی رسیده است.
دسترسی طالبان به قدرت در افغانستان در اوت ۲۰۲۱، باعث ورود این کشور به دورهای جدید شد که با رکود شدید اقتصادی، گرسنگی و خطر کمبود تغذیه، تورم، رشد شدید فقر در شهرها و روستاها، فروپاشی سیستم بهداشت عمومی، سرکوب رسانهها و حوزه جامعهی مدنی، و محرومساختن نیمی از جمعیت (زنان و دختران) از زندگی عمومی همراه بود.
به گزارش اطلاعات روز، آمارهای رسمی نشان میدهد که اقتصاد افغانستان در سال ۲۰۲۱، پس از بازگشت طالبان به قدرت، با ۲۰٫۷ درصد رکود مواجه شد.
با این حال، در نیمهی دوم سال ۲۰۲۲، با اجرای کمکهای بشردوستانه به ارزش حدود ۳.۵ میلیارد دلار امریکایی (نسبت به ۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰)، نشانههایی از استحکام اقتصادی آرام و با ایجاد یک تعادل شکننده به نظر میرسید.
با این وجود، این نشانهها در برابر فشارهای قابل توجهی که خانوادههای افغانستانی در حفظ روزمرگی خود با آن روبهرو بودند، ناتوان بودند.
در سال ۲۰۲۳، دو سوم جمعیت افغانستان یعنی ۲۸.۳ میلیون نفر به کمکهای انسانی فوری برای بقا نیاز خواهند داشت، زیرا کشور وارد سومین سال متوالی شرایط شبیه به خشکسالی و دومین سال از فروپاشی شدید اقتصادی خود شده است.