اختصاصی | ایجاد صندوق ضرر و زیان در کاپ ۲۸ یک دستاورد تاریخی برای زمین است
دکتر رضا پرچیزاده، نظریهپرداز سیاسی و تحلیلگر امنیتی ضمن تمجید از برگزاری «موفقیتآمیز» اجلاس آبوهوایی سازمان ملل (کاپ ۲۸) در امارات، گفت توافق کشورها بر سر ایجاد صندوق «ذخیره ضرر و زیان» در این اجلاس یک دستاورد تاریخی برای بشریت و زمین است.
پرچیزاده در گفتوگو با «العین فارسی» تصریح کرد: امارات متحده عربی اخیرا برگزارکننده گردهمایی «کاپ ۲۸» برای مقابله با تغییرات اقلیمی بود، و این اجلاس دوروزه را با حضور بسیاری از بازیگران بنیادی بینالمللی با موفقیت برگزار کرد.
وی توافق کشورهای حاضر در کاپ ۲۸ برای ایجاد صندوق «ذخیره ضرر و زیان» را «بسیار مهم» توصیف کرد و گفت: ذخیره ضرر و زیان یک صندوق سرمایه جهانی است که برای کمک به کشورهایی که با اثرات خطرناک تغییرات اقلیمی دست و پنجه نرم میکنند تاسیس شده است.
پرچیزاده افزود: این یک دستاورد بزرگ تاریخی برای بشریت و سیاره زمین است و باید برای توسعهاش تلاش کرد. در زمانی که جهان در آستانه انواع و اقسام فاجعههای زیستمحیطی قرار دارد، افزایش همکاریهای بینالمللی برای مقابله با تغییرات اقلیمی گامی در مسیر درست است.
این تحلیلگر امنیتی درباره وضعیت اقلیمی در ایران گفت: شرایط اقلیمی در ایران در وضعیت بحرانی قرار دارد. از آنجایی که حکومت ایران اولویتهای دیگری دارد، وضعیت خطرناک اقلیمی کشور را جدی نمیگیرد. این باعث شده ایران در آستانه یک فاجعه زیستمحیطی قرار بگیرد.
او افزود: برخی از نشانههای این فاجعه سالهاست آشکار شدهاند. مثلا دریاچه ارومیه که روزگاری بزرگترین دریاچه داخلی ایران بود، تقریبا بهطور کامل خشک شده است.
به گفته پرچیزاده، «تا زمانی که اولویت حکومت ایران اشاعه ایدئولوژی خود از طریق مداخله در کشورهای منطقه و جهان است، اقدامی جدی از سوی تهران در راستای مقابله با تغییرات اقلیمی صورت نخواهد گرفت.»
این نظریهپرداز سیاسی تصریح کرد حکومت ایران سرمایههای این کشور را خرج توسعهطلبی میکند و چیزی برای اهداف زیرساختی و آبادانی باقی نمیگذارد.