کشف پیامهای نگرانکننده در پی رمزگشایی از الواح ۴۰۰۰ ساله بابل

پژوهشگران سرانجام موفق به رمزگشایی مجموعهای از لوحهای ۴۰۰۰ ساله تمدن بابل شدند و پیامهای آنها را که عمدتاً درباره مرگ، نابودی و بدبختی است، آشکار کردند.
این چهار لوح گلی که با خط میخی نوشته شدهاند، مرگ پادشاهان و سقوط تمدنها را پیشبینی میکنند. این مطلب اخیراً در مجله مطالعات خط میخی منتشر شده است.
این آثار باستانی بیش از ۱۰۰ سال پیش در عراق کنونی کشف شدند و بخشی از مجموعه موزه بریتانیا هستند، اما تنها اکنون به زبان امروزی ترجمه شدهاند.
پیشگوییهای مردمان جنوب بینالنهرین بر اساس حرکت ماه، به ویژه خسوفها - زمانی که ماه پشت سایه زمین قرار میگیرد - انجام میشد.
به گفته نویسندگان گزارش، اندرو جورج و جونکو تانیگوچی، این لوحها "قدیمیترین نمونههای مجموعه پیشگوییهای خسوف هستند که تاکنون کشف شدهاند."
بابلیها خسوفها را بر اساس زمان شب، حرکت سایه، مدت و تاریخ تحلیل میکردند و از آن برای پیشبینی آینده استفاده میکردند. آنها معتقد بودند که "رویدادهای آسمانی" نشانههایی از سوی خدایان برای هشدار درباره آینده مردم و حاکمان زمینی هستند.
پیشگوییهای حک شده بر روی لوحها شامل مواردی مانند "پادشاهی خواهد مرد، نابودی عیلام" (منطقهای در بینالنهرین در ایران کنونی) است، اگر "خسوفی از مرکز خود به یکباره تاریک و سپس روشن شود."
پیشگویی دیگری "سقوط سوبارتو و اکد" (دو منطقه دیگر آن زمان) را پیشبینی میکند، اگر "خسوف از جنوب شروع شود و سپس پایان یابد."
سایر پیشگوییهای نگرانکننده شامل "حمله ملخها به سرزمین"، "از دست دادن دامها" و "سقوط ارتش بزرگ" است.
پروفسور جورج، استاد بازنشسته مطالعات بابل در دانشگاه لندن، میگوید برخی از این پیشگوییها ممکن است بر اساس اتفاقات مشاهده شده بین زمان خسوف و رویدادهای مهم باشد.
منشأ این لوحها احتمالاً سیپار، شهر باستانی بابل در جنوب غربی بغداد کنونی بوده و توسط مشاوران پادشاه برای پیشبینی آینده استفاده میشدند.
این کشف همزمان با فروریختن دو سازه باستانی در آمریکای شمالی در فاصله ۹ روز از یکدیگر رخ داده است که برخی آن را نشانهای بد تلقی میکنند.