لوح ۲۶۰۰ ساله مرتبط با «کشتی نوح» رمزنگاری شد

لوح سیل گیلگمش، با متنی به خط میخی که قدمت آن به ۲۶۰۰ سال قبل بازمیگردد از قدیمیترین آثار ادبی کشفشده جهان محسوب میشود که در نینوا واقع در عراق کنونی یافت شده و آن را به کشتی نوح ارتباط دادهاند.
لوح سیل گیلگمش که به عنوان یازدهمین لوح حماسه گیلگمش شناخته میشود، قطعهای از یک لوح سفالی پخته حاوی کتیبههایی به خط میخی است که به طرز غیرقابل باوری داستان کشتی نوح و سیل حماسی که بابل را در نوردیده روایت میکند.
لایوساینس در مورد جزییات این لوح عنوان کرد: این لوح باستانی که با خط میخی حکاکی شده، به طرزی باورنکردنی داستان کتاب مقدس کشتی نوح که در کتاب پیدایش آمده را روایت میکند.
این لوح توضیح میدهد که چگونه خدایان سیل را برای نابودی زمین به پایین فرستادند. با این حال، خدا، به Utu-napishtim، فرمانروای یک پادشاهی باستانی را از این واقعه آگاه میکند و به او دستور میدهد تا برای نجات خود و خانوادهاش قایق بسازد تا خود و خانوادهاش را به همراه «انواع پرندگان و جانوران» سوار بر این کشتی کند.
باستانشناسان این لوح را در ابعاد ۱۵ در ۱۳ سانتیمتر در اواخر دهه ۱۸۰۰ در شهر نینوا، یک شهر باستانی آشوری در بینالنهرین علیا (عراق کنونی) که هم اکنون به نام کویونجیک شناخته میشود، کشف کردهاند.
محققی به نام جورج اسمیت پس از تحویل این اثر به موزه، متن را رمزگشایی کرد و خود را اولین کسی میداند که پس از بیش از دو هزار سال فراموشی موفق به خواندن آن شده است.
باستانشناسان از زمان کشف این اثر، لوحهای بسیار قدیمیتری به خط میخی با داستانهای سیل مشابه کشف کردند که نشان میدهد این داستان مدتها قبل از نوشتن کتاب مقدس عبری در گردش بوده است.