چه رابطهای بین حضرت «نوح» و لقب «مصر، مادر دنیا» وجود دارد؟
دار الإفتاء مصر نظر خود را درباره لقب جنجالی «مصر، مادر دنیا است»، بیان و تاکید کرد که این لقب ریشه تاریخی و مذهبی عمیقی دارد.
دارالافتاء در بیانیهای که در صفحه رسمی خود در فیسبوک با عنوان «این جمله که میگوید سرزمین مصر سرزمین مبارکی است و مادر دنیاست، چقدر درست است؟» منتشر کرده است، تأیید کرد که مصر بر اساس نامی که از سوی پیامبر خدا، نوح (ع) داده شده است، به «مادر دنیا» یا «مادر کشورها و یاور بندگان» معروف است.
دارالافتاء به نقل از مورخ عبدالرحمن بن عبدالله بن عبدالحکم ابوالقاسم المصری در کتاب فتوحات مصر و مراکش میگوید: «از عبدالله بن عباس رضی الله عنهم روایت است که حضرت نوح هنگامی که فرزندش دعای خود را اجابت کرد، گفت: خدایا او دعای مرا اجابت کرد؛ پس بر او و نسلش درود فرست. خدایا او را در سرزمین مبارکی که مادر دنیا و یاور بندگان است و رودش بهترین رود دنیاست ساکن کن. خدایا بهترین نعمتها را به آن سرزمین عطا کن و آن را مسخر او و فرزندانش گردان و آنها را بر آن مستحکم گردان».
توئیت زلزلهشناس مشهور هلندی درباره اهرام مصر جنجال به پا کرد!
دارالافتاء در بیانیه خود افزود: این حدیث را گروهی از علما در کتب خود ذکر کرده و آن را دلیلی بر فضایل مصر دانستهاند.
برخی بر این باورند که لقب «مادر دنیا» پس از ازدواج حضرت هاجر سلامالله علیها با حضرت ابراهیم، پیامبر خدا (ص) و خروج وی به جزیرة العرب، به مصر داده شد.
احمد المسلمانی روزنامهنگار مصری در اظهارات قبلی گفته بود که عنوان "مادر دنیا" ریشه تاریخی دارد، زیرا نقل شده است که حضرت نوح به یکی از پسرانش گفت که در مصر زندگی میکند و مصر را مادر کشورها توصیف کرده است.