ببینید | افشای راز آثار مصر باستانی که در محوطه مدرسهای در اسکاتلند دفن شده بود!
محققان راز یافتن آثار مصر باستانی را که در محوطه مدرسهای در اسکاتلند دفن شده بود، فاش کردند.
۷۱ سال پیش، پسربچهای در اسکاتلند که بهعنوان جریمه در حیاط مدرسهاش در حال کاشتن سیب زمینی بود، بهطور اتفاقی یک مجسمه مصری را پیدا کرد؛ این مجسمه اولین نمونه از چندین مجسمهای بود که در حیاط مدرسه این نوجوان اسکاتلندی یافت شد.
در آن زمان باستان شناسان به هیچ وجه نمیدانستند که این مجسمههای مصری چگونه سر از حیاط این مدرسه در اسکاتلند درآوردهاند، با این وجود به نظر میرسد امروز به افشای این راز نزدیکتر شدهایم.
بین سالهای ۱۹۵۲ و ۱۹۸۴، سه مجسمه عتیقه در محوطه «ملویل هاوس» پیدا شد؛ ساختمانی باشکوه در شهرستان فیف که در طول جنگ جهانی دوم سربازان را اسکان داد و بعداً به عنوان یک مدرسه شبانه روزی خدمت کرد.
معلمان و دانشآموزان هر کشف جدید را برای متصدیان و کارشناسان میآوردند، آنها مجسمهها را مصنوعات مصر باستان میدانستند، اما هیچکس نمیتوانست بفهمد چگونه به آنجا رسیدهاند.
ماجرا از آنجا شروع شد
در سال ۱۹۵۲ میلادی، یک دانشآموز اسکاتلندی که به عنوان تنبیه در زمین مدرسه برای برداشت سیبزمینی بیل میزد که بیل او به یک سردیس بزرگ و قرمزِ ماسهسنگی برخورد کرد
مدت زیادی طول نکشید که کارشناسان این سردیس را یک اثر تاریخی مصری شناسایی کردند که قدمت آن به دودمان دوازدهم مصر باستان بازمیگردد.
در سال ۱۹۶۶ میلادی نیز، یک مجسمه مصری ساخته شده از برنز که گاو نر آپیس را به تصویر میکشید، توسط یک دانشآموز دیگر در همان مدرسه یاده شده کشف شده بود. پس از اینکه مجسمه برنزی به مسئولان نشان داده شد، کارشناسان تشخیص دادند که قدمت این مجسمه به دوران بطلمیوس میرسد.
کشف تصادفی دو اثر باستانی ارزشمند مصری در یک محوطه یکسان واقع در اسکاتلند ممکن است کمی بعید به نظر برسد، اما بعد از اینکه گنج سوم پیدا شد، مسئولان موزه تصمیم گرفتند که تحقیقات بیشتری در این محوطه انجام دهند.
اثر تاریخی سوم، که یک مجسمه برنز بود در سال ۱۹۸۴ میلادی توسط پسری کشف شد که با دستگاه فلزیاب در زمینهای یک مدرسه شبانهروزی متخلفان کمسن و سال پرسه میزد. کارشناسان تشخیص دادند که قدمت این مجسمه به دودمان بیست و پنجم مصر باستان بازمیگردد.
کشف این مجسمههای عتیقه مصری در اسکاتلند سبب شد تا مسئولان این دولت مقدمات یک ماموریت کاوشی را آماده کند. در نتیجه این کاوش، مجموعهای شامل ۱۵ اثر تاریخی از جمله لوحی با نقش چشم «حوروس» کشف شد.
در مجموع، ۱۸ شیء مصر باستان دفن شده در اطراف خانه ملویل یافت شد؛ تنها آثار باستانی در نوع خود به طور رسمی در اسکاتلند اعلام و توصیف شده است.
راز یافتن این گنج گرانبها چه بود؟
اکنون، برای اولین بار، محققان از داستان چگونگی ورود آنها به ملک و دفن شدن در آنجا پرده برداری کرده اند.
کشف این مجسمههای عتیقه مصری در اسکاتلند نشان دهنده یک معما بود که محققان در یک مطالعه اخیر برای حل آن تلاش کردند و نتایج آن توسط وب سایت «Live Science» منتشر شد.
محققان دریافتند که مکانی که در آن آثار باستانی کشف شد، داخل خانه «ملویل هاوس» بود که در سال ۱۶۹۷ ساخته شد و در دهه ۱۹۴۰ به خانهای برای اسکان سربازان در طول جنگ جهانی دوم تبدیل شد، قبل از اینکه توسط اداره مدرسه شبانه روزی خریداری شود.
محققان به این نتیجه رسیدند که این آثار زمانی که خانواده ملویل در این ساختمان اقامت داشتند، آورده شدند. و معتقد هستند که یکی از اعضای این خانواده پس از سفرش به مصر در سال ۱۸۵۶ آنها را آورده است.
محققان همچنین بر این باور هستند که اعضای خانواده ملویل فراموش کردهاند این آثار باستانی را قبل از ترک خانهشان که بعداً تخریب شد، با خودشان ببرند.
کشف این مجسمههای عتیقه مصری در اسکاتلند که بیش از صد سال در حیاط خانهای مدفون بودهاند نشانگر اهمیت جمعآوری کلکسیون آیتمهای نادر توسط اروپاییها در قرن ۱۹ میلادی و تاریخ پیچیده این کار بوده است.