مصر از کشف "قدیمیترین" آبجوسازی در جهان خبر داد
باستانشناسان آمریکایی و مصری موفق به کشف بقایایی در منطقه مصر قدیم شدهاند که میتواند قدیمیترین تاسیسات آبجوسازی جهان باشد.
وزارت گردشگری مصر از کشف یک آبجوسازی بزرگ که احتمالا «قدیمیترین» آبجوسازی جهان است، توسط باستانشناسان مصری و آمریکایی در سایت باستانشناسی ابیدوس در نزدیکی رود نیل و ۴۵۰ کیلومتری جنوب قاهره خبر داد.
وزارت گردشگری مصر روز شنبه با انتشار بیانیهای در صفحه فیسبوک خود نوشت که کشف این آبجوسازی از سوی یک تیم باستانشناسی به رهبری یک باستانشناس از دانشگاه نیویورک و یک باستانشناس از دانشگاه پرینستون صورت گرفته است.
مصطفی وزیری، دبیرکل شورای عالی آثار باستانی مصر، در این بیانیه گفته است که تهیه آبجو احتمالا به دوران نارمر بازمیگردد.
نارمر اولین پادشاهی بود که در بیش از پنج هزار سال پیش، بخش شمالی و بخش جنوبی مصر را متحد کرد و از سوی برخی از مورخان به عنوان بنیانگذار اولین سلسله فراعنه در مصر شناخته میشود.
پیشتر باستانشناسان بریتانیایی در ابتدای قرن بیستم به کشفیاتی دست یافته بودند که نشان میداد یک آبجوسازی قدیمی در این منطقه وجود دارد، اما آنان نتوانسته بودند محل دقیق آن را مشخص کنند.
به گفته وزیری، آبجوسازی کشف شده از هشت «واحد تولید» به طول ۲۰ متر و عرض ۲ و نیم متر تشکیل شده که در هر بخش ۴۰ حوض بزرگ سفالین در دو ردیف قرار گرفته است. در این حوضها برای تهیه آبجو، غلات و آب گرم مخلوط میشده است.