تاریخ دقیق عید قربان با محاسبات نجومی مشخص شد

دکتر اشرف تادرس، استاد نجوم در مؤسسه ملی پژوهشهای نجومی و ژئوفیزیکی مصر اعلام کرد که بدر کامل ماه ذیالقعده در ساعت ۱۸:۵۸ روز دوشنبه آینده قابل مشاهده خواهد بود و در آن لحظه، روشنایی ماه به صد درصد خواهد رسید.
به گفته تادرس، طبق محاسبات نجومی انجامشده توسط پژوهشگران مؤسسه، آغاز ماه ذیحجه روز ۲۸ ماه مه خواهد بود، چرا که ماه ذیالقعده در سال جاری تنها ۲۹ روز خواهد داشت. بر این اساس، روز عرفه مصادف با پنجم ژوئن و نخستین روز عید قربان جمعه ششم ژوئن خواهد بود.
وی افزود: ماه در زمان بدر کامل در وضعیت مقابله با خورشید قرار میگیرد، بهگونهای که هنگام غروب خورشید طلوع میکند و در طول شب در آسمان قابل رؤیت است تا اینکه در سپیدهدم با طلوع خورشید غروب خواهد کرد.
تادرس توضیح داد که مشاهده لحظه دقیق بدر کامل با چشم غیرمسلح امکانپذیر نیست و به همین دلیل ماه از تاریخ ۱۰ تا ۱۴ مه برای ناظران زمینی تقریباً کامل بهنظر میرسد.
این ستارهشناس همچنین اشاره کرد که این بدر در فرهنگهای عامیانه، بهویژه در میان برخی قبایل بومی آمریکا، با نامهای گوناگونی شناخته میشود. از جمله این نامها میتوان به «ماه گلها» اشاره کرد که به دلیل شکوفایی گلهای بهاری در این بازه زمانی بر آن نهاده شده است. همچنین در برخی مناطق به آن «ماه ذرت» یا «ماه شیر» نیز میگویند.
تادرس در ادامه گفت که زمان بدر کامل بهترین فرصت برای مشاهده جزئیات سطح ماه از جمله دهانههای آتشفشانی و حفرههای ناشی از برخورد شهابسنگها است. او توصیه کرد که برای دیدن این پدیدهها از دوربینهای دوچشمی یا تلسکوپهای کوچک استفاده شود.