جنگیری که با تسخیر ۳۳ جن در ایران خبرساز شد!
درحالیکه مطبوعات در زمان حکومت رضاشاه پهلوی مقابله با مشاغلی مانند جنگیری، رمالی، کفبینی و آینهبینی را به یک جریان تبدیل کرده بودند، یک روزنامه در ۱۹ شهریور ۱۳۱۳ گزارشی جنجالی درخصوص کلاهبرداری یک جنگیر سرشناس در بروجن اصفهان تهیه کرد.
از آغاز دهه دوم قرن ۱۳ خورشیدی مقابله با مشاغلی مانند جنگیری و رمالی و ترویج فرهنگ جلوگیری از استفاده از این روشهای غیرعلمی و خرافه رسالتی بود که مطبوعات به آن میپرداختند و معتقد بودند که استفاده از این روشها به درمان یا برطرفشدن مشکلات زندگی ختم نخواهد شد.
در ۱۹ شهریور ۱۳۱۳ و زمان حکومت رضاشاه پهلوی روزنامه اطلاعات گزارشی جنجالی را تهیه و منتشر کرد که به یک جنگیر سرشناس در بروجن در استان اصفهان میپرداخت که مدعی شده بود برای درمان یک بیمار و نجات او از مرگ، ۳۳ جن را اسیر کرده و پس از حبس آنها در بطریهای شیشهای و مهر و موم کردنشان، آنها را در گورستان دفن کرده تا بلا از این بیمار دور شود.
در این گزارش آمده است که گروهی از پرستاران برای نجات جان شخصی، به «سید مهدی» جنگیر سرشناس بروجن مراجعه کردند.
او مدعی شد که برای نجات جان این شخص اجنه را احضار میکند و پس از سه شب و سه روز جلسه و برگزاری مراسم مخصوص نتیجه را اعلام خواهد کرد.
وی پس از ۳ روز عنوان کرد که ۳۳ عضو کمیسیون برگزیدگان اجنه طلب ۳۰ تومن کردهاند تا بیمار را درمان کرده و از مرگ نجات دهند.
پرستاران به هزار زحمت ۱۷ تومن مهیا کردند و برای کسری پول، اسبی تنومند را پیشکش کردند.
اما پس از گذشت چندین روز از مراسم و وعدهای که سید مهدی داده بود، نهتنها بیمار درمان نشد بلکه جانش هم از دست داد.
این گزارش به حماقت مردم خرافهپرست آن زمان اشاره دارد که برای حل مسائل خود یا درمان بیماریهایشان به چه روشهایی متوسل میشدند و چه اعتقاداتی داشتند.